Nesze!szer

Süt a nap, észlelted?!

2015. május 20.

 

 

napozo_gyerek.jpg

 

Ez most egy olyan post lesz, ami kicsit anyukás indul, mert sikeres ledöbbenés esete forgott fent tegnap. Ugyanis ezerrel sütött a nap, amire azt mondjuk: szerencsére. Egy óra múlt kicsivel, amikor a játszótéren két gyerkőccel találkoztunk. Cukik voltak. De! Se naptejjel nem voltak lekenve, se sapka nem volt a fejükön. Nem jó, ha az ember parás anyuka, de ezt a felelőtlenséget nehezen tudtuk szó nélkül hagyni. Nagyon sokféle naptej kapható már, nekünk van is egy kedvencünk. Ám házilag készíthető receptet is tudunk adni nektek, csak természetes anyagok lesznek akkor benne és kiváló. Jöjjön a recept!

- 50 gramm shea-vaj

- 50 gramm kakaóvaj

- 100 gramm kókuszolaj

- 60 gramm méhviasz

- 50 gramm cink-oxid, ez véd ugyanis az UVA és UVB sugárzás ellen, mert visszaveri a káros sugarakat

A kakaóvajat és a cink-oxidot kell felolvasztani, utána kavargassad, majd a többi hozzátevő is jöhet. Amikor egynemű, akkor húzd le a tűzről, adj hozzá illóolajat, ha szeretnéd, hogy illatos legyen. Utána kis adagokban jöhet a cink-oxid. 

Ugye, nem is olyan bonyolult?! (köszönjük a tippet az Ökobaba könyvnek és a mannaszappan.hu-nak)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr777473526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása