Nesze!szer

Oreo és eper együtt, ráadásul sütés nélküli tortában? Igen!

2015. május 20.

 

 

1280px-oreo-size-variations.jpg

 

Van egy süti, ami őrületes egyszerű és jó. Anno az Apróséf oldalról vettük, csak azóta picit változtattunk rajta. Nem kell sütni és két óriás kedvencünk van benne együtt. Az Oreo keksz és az eper

Hozzávalók:

- 200 gramm Oreo keksz

- 60 gramm olvasztott vaj. Nem margarin, vaj!!!

- 160 gramm csokoládé. De jó csokit vegyél, mert a gagyitól gagyi lesz egyszerűen. Vehetsz cukormenteset is, az is nagyon finom, sőt! 

- 150 ml tejszín (magas zsírtartalmú)

- 20 dkg eper (kb)

- Néhány szelet  fehér csoki, de színes gumimacik is szuperül néznek ki ám, vagy smarties 

- stevia (néhány kanálnyi, Sweet'n Low)

Indulásként az Oreót törd össze aprítógépben, majd add hozzá a vajat. Egy 20 centiméteres formába sütőpapírt rakunk, körbevágva persze. Ezután a masszát belenyomkodjuk szépen. A szélénél picit legyen magasabb és már mehet is a hűtőbe, egy fél órára kb.  A tejszínt forraljuk fel, majd tegyük bele a csokit, vagy rá is önthetjük. Várjunk egy-két percet és utána keverjük el, de olyan sokat nem kell bíbelődni vele. Vegyük ki az óreós cuccot a hűtőszekrényből és már mehet is rá a csokis krém. Szépen simítsuk el rajta, utána pedig a jól megmosott epret hempergessük picit a Sweet'n Low steviába, utána pedig nyomkodjuk bele a csokiba. Ez azért jó, mert kiválósan édesíti az epret és plusz kalóriákat nem tesz rád és még nem is káros. (Mi mostanában ezt használjuk itthon, csak ajánlani tudjuk!) Díszítésként reszelhetjük rá a fehér csokit, de a színes gumimacik is feldobják a dolgot, vagy akár a steviát is szitálhatod mellé. Imádni fogod, addiktív!

(Kép: apróséf)

oreos_epres_suti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr177475812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása