Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. május 17.

 

macskas_kristof.jpg

 

Amikor nehéz szeretni…

Odavagyok a régi, spiritualitás, morális tanulságokat rejtő történeteket feldolgozó mesékért – legyen szó buddhista, vagy épp haszid történetekről, vagy akár Madonna cuki rajzokkal tarkított köteteiről, amelyek kabbalista tanításokat fordítanak le a legkisebbek nyelvére. Édesapám már gyerekkoromban sokat olvasott nekem egy tibeti mesekönyvből, mostanság pedig a Kabbala Központ hallok sztorikat csodás csattanókkal.

Az egyik kedvencem egy nagy, tizennyolcadik századbeli kabbalistától szól, akitől egyszer megkérdezték: „Honnan tudod, vajon valaki szeret-e téged?”A kabbalista a következőt válaszolta: „Amikor valaki megosztja veled azt amije van, az idejét, energiáját, akkor szeret téged.” Más szóval, közvetlen összefüggés van aközött, mennyit adunk másoknak, mennyit fogadunk el tőlük, és a bennünk levő szeretet “mennyisége” között. És bár mind vágyunk mások közelségére, és arra, hogy valaki ránk bízza a szívét, néha a legnehezebb dolog a világon szeretni valakit, különösképpen azokat, akik a legközelebb állnak hozzánk. “Amikor minden harmonikus, és az élet óceánjának víztükre sima, könnyű szeretni, egyszerű szeretni. “ – mondja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója. De mi van, ha megérkezik a vihar?

“Ha háborognak a tengerek, amikor aggodalmak vagy nézeteltérések vannak a családdal, az érzelmekkel, az anyagiakkal, vagy bármilyen közelgő negatív eseménnyel kapcsolatban, minden sokkal bonyolultabbá válik.” – mondja Karen. “Amikor ‘nehéz szeretni’, akkor kell a legjobban szeretnünk. Ez nem azt jelenti, hogy azonnal meg kell bocsájtanunk az ártalmas cselekedeteket, vagy egyet kell értenünk mindazzal, amit a másik mond vagy tesz; sem azt, hogy nem lesznek olyan idők, amikor más véleményen leszünk. Amit azonban igenis jelent, hogy soha nem veszítjük szem elől a tényt, hogy ugyanaz az Isteni Fény sugárzik bennünk, mint a másik emberben, s hogy ennek megfelelően kell beszélnünk és cselekednünk, bármi is történjen.” Az önsegítő könyvek, nagy világvallások, és new age bölcsességek is egyetértenek: azon megpróbáltatások eredménye folytán, melyeken az élet során keresztül megyünk, nemesebbé válunk és közelebb kerülünk egy jobb önmagunkhoz. Megtanuljuk, hogy legyünk toleránsak. Megtanuljuk, hogyan ne legyünk arrogánsak, egoisták. Megtanulunk szeretni és megosztozni másokkal. Ezen a héten döntsd el előre: ahelyett, hogy egérutakat keresnél a valóságodból, megkeresed a benne rejlő leckét.

Fényes hetet!

www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.facebook.com/KabbalaKözpontMagyarország

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr577466262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása