Nesze!szer

Szellőztessük, vagy szüneteltessük a műkörmöt? Mi a jó?

2015. április 29.

 

 

nude_1.jpg




Ez egy nagyon kényes és érdekes téma. Ha valakinek meggyőződése a pihentetés úgy sem tudjuk lebeszéni róla. Nem is tesszük, szíve joga.
Érdemes először magáról a körömről beszélni és tisztázni néhány dolgot.
A köröm felett az ujjunkon a bőrrel fedett részen "készül" a köröm: ez a mátrix. Ennek sérülése sokkal komolyabb lehet, mint magáé a körömé és sok esetben maradandó.
A köröm egy  elhalt szaru réteg ezáltal NEM lélegzik és nincsenek benne idegvégződések sem. Ha például fáj a körmünk, igazából alatta érezzük az ujjbegyünkön. Ez is a célja funkciója a körömnek hogy védje az ujjvégeket, nagyjából mint a lovat a patája csak mi kevésbé intenzíven használjuk ugye :) Ha vérzik (soha ne forduljon elő) akkor sajnos ott már nincs is köröm, hanem alóla jön át.
150 rétegből áll a körömlemez, műköröm és gellac előkészítésnél ebből mattít le a körmös maximum 3-at. ( idealis esetben, ha többet, akkor meneküljünk - a szerk!).
Szóval, ha azt nézzük hogy szaru és nem is lélegzik nem szükséges  pihentetés. Amennyiben mégis szeretnénk leszedetni rövid vagy hosszú távra, számoljunk vele, hogy az anyag maradéktalan eltávolítása mellett vékonyabb lehet a körmünk. Ez annyit jelent, hogy még két körmözés között maradhat rajta anyag a szünet előtt le kell szedni teljesen, mert elég furán néz ne ki, ha foltos és emiatt jobban meg kell reszelni a köröm felületét és polírozást is igényel. Ez némileg javul néhány nap alatt, de ha elreszelték a körmünket, az sajnos addig tart míg le nem nő. Nem regenerálódik, hanem lesz helyett új.️
A lényeg hogy nem indokolt a műköröm és gellac szüneteltetése , de ha szeretnénk, semmi akadálya. Ha véglegesen vagy hosszú távra szeretnénk megszabadulni az anyagoktól. érdemes egy színtelen kivitelt kérni utolsó alkalommal és azt lenöveszteni. Így elkerülhető a köröm elreszelése, erősíti a körmöt és tartós alapot ad a körömlakknak.
Keressetek bátran!
Brigi, a secretnails szalon tulajdonosa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr747405710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása