Nesze!szer

Amikor egy nő anyuka lesz: testi mesék kismamáktól

2015. április 21.

 

hadas_kriszta_retus_nelkul.jpg

 

Hadas Kriszta ledobta a textilt. Igaz, nem egyedül tette és egy jó ügy érdekében. Arra vállalkozott 11 kismamával, hogy retus nélkül mutassa meg, milyen is lett a megváltozott alakja szülés után. Kriszta anyukás műsort is készít és most 11 anyuka, kezében a picivel megmutatja: Érte megérte! Megérték a bőrrepedések, az esetleges túlsúly, a kicsit párnásabb pocak. Mert mindezt egy, avagy két csöppségért vállalták a mamák. 

 "44 éves vagyok, két gyerekem van, még nem volt semmilyen plasztikai beavatkozásom, de ha lett volna, azt se tagadnám. Mindenki úgy érzi jól magát a bőrében, ahogy akarja! – mondja a kampány médiaszemélyisége, Hadas Kriszta, aki életében először, és feltehetőleg utoljára állt alsóneműben kamerák elé. Az ötletet a LifeNetwork TV dokumentum sorozata ihlette: a Jön a baba főszereplői vállalták, hogy megmutatják a szülés utáni, retusálatlan valóságot.  Nem azt propagálják, hogy jó túlsúlyosnak, vagy megereszkedettnek lenni, nem érzik magukat szuper anyának és önfeláldozó hősnek sem. Egyszerűen csak anyák, úgy, mint bárki más, akiknek a teste magukon viseli az élettörténetüket – jelentette ki Kriszta.

Hízás, megereszkedett bőr, visszér és terhességi csíkok. Kit jobban, kit kevésbé visel meg ez az időszak, de szinte mindenkin nyomot hagy. „Szülés után négy nappal már nagyjából ugyanúgy néztem ki, mint a várandósság előtt” – mond ennek ellen a 25 éves orvostanhallgató, Stein-Udvardi Réka. Igaz, ő még fiatal, gyorsabban regenerálódik. „Az én esetemben a pisztrángból bálna lett. A harmadik gyerek után 25 kiló plusz maradt rajtam” – mondja a 35 éves Ajtai Bernadette, akinél minden fogyókúra hétfővel kezdődik. Szomolányi Tímeának pajzsmirigy problémái a terhesség idején 30 kiló pluszt hoztak, ennek a felét sikerült idáig leadnia. „Bár állandó orvosi felügyelet alatt álltam, az lebegett előttem, hogy a végeredményért érdemes ezt végigcsinálni!” Szíjártó-Schleer Mónika is az átlagnál jóval gyakrabban találkozott orvosokkal, míg végül a tizennyolcadik petesejt beültetés után, 42 éves korában megszülethetett harmadik gyermeke: „Nagyon intenzíven élem meg a történéseket, a terhesség alatt képtelen voltam kordában tartani az érzéseimet. Állandóan bőgtem. Kulcsár Bernadett esetében az élet rendezte el a kilókat: „A terhesség idején 25 kiló szaladt fel rám, de amikor a babám pár hetesen súlyosan megbetegedett, a pluszok rohamléptekben tűntek el. Ma már szerencsére jól vannak. A 38 éves, négygyermekes Váradi-Varga Krisztina kezdetben nem foglalkozott a terhességi kilókkal. „Szülés után már kevésbé békültem meg ezzel – teszi hozzá. – A fotózást illetően is kételyek voltak bennem, mit szólnak majd például a 13 éves nagyfiam osztálytársai, de a férjem megnyugtatott, hogy ő szépnek lát engem.

A bátor anyukák képeit Nánási Pál készítette és csodálatosnak találjuk, hogy büszkék a testükre. Hajrá vagány mamik! 

 

 

 

 

 

kismamik_retus_nelkul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr87385760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.22. 22:44:24

Na, erre simán ki kellene szabni a környezetvédelmi bírságot!
Jézusom: ki csinált ezeknek gyereket? Vagy már a spermabankot is így, kollektíve rohanták meg?
Rájuk nézve csak azt mondhatjuk: Éljen a csador!:-)

nick: 2015.04.22. 22:45:46

azért mert vki gyerekszülés után (is) dagadt, miért büszke erre? :-o
...azt még megértem, ha lefogy szülés után, vagy legalább karbantartja magát (már ha megteheti), és erre büszke
na de így?!...
wtf?

Shopping 2015.04.22. 23:03:59

Ez most miért kellett????
Ja már tudom!
A legcsúnyább nő aki valaha képernyőre került ( HadasKriszta) reklámozza megint magát.
Javasolnám a képen szereplő alaktalan nőknek Sarka Kata fényképét megnézni. Szóval lehet csinosnak is lenni az anyaság mellett, csak tenni is kellene érte.
Ezek a nők SEMMIT sem tesznek azért hogy jobban nézzenek ki. Lusták, igénytelenek nem tudom. Mondják meg ők.

2015.04.22. 23:16:57

Sok beképzelt majom! Bárcsak minden gyűlölködő férfi vagy bárki, aki szerint nem érdemlik meg ezen nők az elismerést, szüljön bálnát! Ne gyereket, bálnát! És az ÁLLANDÓ felügyeletet igénylő poronty mellett tartsd rendben a lakást, legyen időd főzni, takarítani, tisztán tartani magad és a babát meg persze edzeni is. Mert ilyen k*baszottul könnyű! Jah és miután lejárt a fizetett (jobb esetben, mert gyakorta nincstelenül maradsz és az utód vállalással következik a munka nélküliség is!!!) időd a gyerekkel dolgozz, takaríts, főzz, moss, neveld a gyereket, este legyél szexi lány, kívánd a másikat és eddzél. Persze, mert erre MINDENKI KÉPES! Csakis akkor írjon bárki fennhangon és sértsen meg másokat, ha képes mindezt felmutatni, hogy képes rá, van elég energiája és JOBB mint a fenn mutatott nők! Az nem érvényes, ahol az asszony egy kőgazdag férj felesége és emiatt annyi az ideje mint a tenger. Mert szakácsnő, bejáronő és dada mellett BÁRKI képes lenne edzeni! Bárki!

Sok arcátlan fráter! Ezért nem érdemes egyáltalán szülni! Kár, hogy az anyátok feláldozta az idejét, testét, lelkét, jövőét értetek. Kár, hogy nem volt fontosabb számára a karrier, a saját jövője, hobbija és álmai. Komolyan mondom, nagyon sok embernék sokkal de sokkal jobban járt volna az anya, ha inkább nem vállal gyereket. Minek?! Teljesen felesleges. Szül eleget a szegény vagy nincstelen aki analfabéta vagy jobb esetben 8 osztályos....
Szívem szerint eltörném mindegyikőtök csontjait... de sajnos nem lehet. Mindig is felbosszantott az e fajta bunkó viselkedés! Igenis joguk van tetszeni önmaguknak! És joguk van ahhoz hogy jol érezzék magukat! Ezt senki nem veheti el tőlük....
Sajnos nektek is jogotok van élni... pff

2015.04.22. 23:55:20

@Cathreen M.: Én! Bár én a "fráter" szót nem használom.

Alick 2015.04.23. 00:19:48

@FN: az asszonykád is így fog kinézni szülés után és jópár hónapig napi többórás finesszelés helyett rá lesz tapadva a babára. Utána már nem, ha fogadsz mellé szárazdajkát. :)

E.Katolnai 2015.04.23. 03:40:54

valamit valamiért, az aki bébit akar mindenáron, fogadja el, h utána nem lesz vonzó, hane a legtöbb esetben elhizott, korábbi formáját vesztett nő lesz belőle, aki már nem kivánatos. Rengeteg válás, elhidegülés, megcsalás vagy kényszeredett kapcsoltforma alakul ki az elhizás miatt, amiben meghal a szerelem, elhidegül a szeretet ... de kárpótlásul ott a bébi
valamit valamiért

kasztor 2015.04.23. 05:49:10

Egy művelt ember azt mondaná, hogy "nekem" nem tetszenek.
Ha a két ember közötti a vonzalmat elsődlegesen nem a tartalom, hanem a forma határozza meg, az nem szeretet (szerelem).
Szépnek látni valakit és kedvelni az egyéni ízlés kérdése.

Bellagio 2015.04.23. 06:07:42

Most ezt mi a francnak kell az arcunkba tolni?! Ha buszkek ra, hogy balnak, nezegessek magukat otthon a tukorben. Sok komplexusos lefogyni keptelen anyuka aki bebeszelte maganak, hogy o igazabol nehez csontozatu, es onigazolaskeppen fotosorozatot keszit. Ez szomoru.

deflorator 2015.04.23. 08:15:20

Le a kalappal a férjek előtt. Hatalmas áldozatot hoztak az emberi faj fennmaradása érdekében... :)
Én ezeket a nőstényeket bottal sem piszkálnám meg.

darkmirjam_light 2015.04.23. 08:39:19

Szeretik a kamerát. Ország világ előtt megélt anyaság. Médiamunkásoktól más nem is vár az ember. De hogy ez miért lenne vagányság, nem tudom.

Zsíros Bödön 2015.04.23. 08:39:55

Pfejjbazmeg, undorító, reggelit eszem épp és hányingert kapok.

Zsíros Bödön 2015.04.23. 08:41:22

@Cathreen M.: "áldoznak" - általában azért ti kezdeményezitek a gyereket, kényszerít titeket valaki?

Zsíros Bödön 2015.04.23. 08:41:59

@kasztor: Igen, otthon a férjének mutogassa magát, de ne akarjon önigazolni a semmire.

Zsíros Bödön 2015.04.23. 08:42:55

Amúgy meg full undorító ezeknek a nőknek a nagy része alapból is, ez nem olyan vállalás, hogy jajj, elrontottam a testem, mert áldozok a gyerekért. Gecire nem. Hadas Geci Krisztával az élen.

Zsíros Bödön 2015.04.23. 08:45:57

@Cathreen M.: Amúgy meg basszalak meg, értelmes férj besegít a gyereknevelésbe, még ilyen kicsi korban is, én tuti bíztatnám a feleségem, hogy menjen nyugodtan eressze ki a gőzt és eddzen egyet, ha akarja, mert mindenkinek szüksége van a mozgásra. Nem kéne mártírkodni.

"Van joguk tetszeni önmaguknak" - bazmeg, fent mindenki azon akadt ki a hozzászólásokban, hogy miért nekünk mutogatják magukat. Otthon 4 fal között nyugodtan tetszeleghetnek. Érdekes, hogy a feleségem nem akar csinálni magáról meztelen fotókat a Blikknek meg a faszom tudja kinek, mert tudja, hogy az kb rám tartozik, hogy ő hogy néz ki meztelenül. És vice versa. Hülye picsa.

Spontán szimmetriasertés 2015.04.23. 08:49:14

Nincs ezekkel a csajokkal semmi probléma.
Az egyetlen gáz dolog itt szerintem, hogy mindenki a gyerekét fogja, még a szánalmas tévés a kameráját. Na ez nagyon nem ideillő egy kismamás képen.

remixer 2015.04.23. 08:57:39

@Cathreen M.: "És az ÁLLANDÓ felügyeletet igénylő poronty mellett tartsd rendben a lakást, legyen időd főzni, takarítani"
"dolgozz, takaríts, főzz, moss, neveld a gyereket"

Ha olyan párt választottál, aki ezeket rád hagyja, akkor rábasztál és hülye vagy. Megérdemled a sorsod.

találóan shimizu2 2015.04.23. 09:17:35

Azért az nem semmi, hogy itt minden hím nemű (direkt nem írok férfit...) kommentelő állandóan edz, és az asszonykája is edz, és hú de fittek és tökéletes a testük!
Ezek szerint az ország tele van *****jó pasikkal! Ezek szerint csak én nem látom ezt a rengeteg Adoniszt.....

Ja, bocsi...hogy nektek lóg (???) valami a lábatok közt és nem kell állandóan edzeni, hogy jól nézzetek ki, hisz egy igazi FÉRFI = szőrös zsírdisznó!

Hát elárulom, hogy nem így van...

BTW, félreértés ne essék, ha pasi lennék, nem izgulnék rá a fenti hölgyekre, viszont el kell ismerni, hogy csinosak és látszik, hogy karban tartják magukat, amennyire az idejükből/energiájukból telik...és ez becsülendő! Jár a taps!

Mentol frász 2015.04.23. 09:32:03

Húvazzeg! Azért az eddigi kommentelők életkorát megnézném - mintha tizenéves tinédzserek írtak volna. Pont olyan véleményt képviselnek a hozzászólások, mint a tegnapi(?) reggeli megnyilvánulás a MusicFM-en bochkor úrhölgytől: "aki nem szép, az bújjon barlangba".

Elég fura hozzáállás... Ez alapján, Stephen Hawking már rég sírban feküdne, a kinézete alapján.

György72 2015.04.23. 09:36:01

Az itt kommentelő kőbunkók megengedhetik maguknak a stílust hisz életükben még növel nem volt dolguk csak túlzásba vitt pornónézés miatt azt hiszik mindent tudnak az életről. Késöbb estleg rájönnek, hogy jó lenne ha pl 47 évesen ennél alaktalanabb feleségük lenne, aki nem röhögi ki ha már nem áll fel.

rozsomák 2015.04.23. 09:43:46

@Cathreen M.: "Igenis joguk van tetszeni önmaguknak! És joguk van ahhoz hogy jol érezzék magukat! Ezt senki nem veheti el tőlük.... "

Teljesen igazad van, joguk van tetszeni maguknak !
Viszont másnak is joga van ahhoz, hogy kimondja, hogy neki meg nem tetszenek.

citrix 2015.04.23. 09:46:36

Négy hónapja megismertem a legklasszabb nőt akivel eddig találkoztam (49 év során). Két gyerekes anyuka, 25 éves, nagyon vékony alkatú, semmi se látszik a szülések után. Gimis lányok megirigyelhetik az adottságait: egy igazi csoda.

redhusky 2015.04.23. 09:53:13

Hát, nekem is van két gyerekem, mégsem vagyok formátlan krumpli. Nem a szülés után kell észbe kapni, hogy "jáááááj, bálna lettem" , hanem előtte nem mindent felzabálni, meg a tv előtt punnyadni. Várandósan bizony sokkal jobban kell a mozgás, mint előtte. Én pl napi egy órát sétáltam tempósan este tévézés helyett. Addig a férjem elvolt a nagyobbik gyerkőccel. Hétvégén meg el lehet menni az egész családdal túrázni. Még a szülés előtt két héttel is lift helyett lépcsőztem. Így sikerült megúsznom plusz tíz kilóval, striák nélkül! A gyerekek mind normál testsúllyal születtek, mamavitaminokra se volt szükség, a dokim elmondta, mire van szükségem, melyik ételben milyen vitaminok, nyomelemek vannak. Csoki helyett a gyümlcsöt zabáltam tonnaszám :) Azért baromi jó érzés, amikor az ember férje csak úgy váratlanul azt mondja, hogy milyen szép vagy, el se hiszi, hogy te vagy a felesége!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.23. 09:54:30

@Cathreen M.: nyugi, ezeknek többnyire a monitor a barátnőjük. :D

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.23. 09:57:26

@félművelt idióta: ugyan nem vagyok nőből, de volt idő, amikor napi 20-50km-t bicikliztem, másik évben napi 8-15km gyaloglás, ennek ellenére száz kiló alá csak egy ételallergia okozta cifrafosás által sikerült fogynom.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.23. 09:58:42

@rozsomák: csak a nem tetszik és az a prosztó stílus, amit tőletek láttunk... messze nem egy kategória.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.23. 10:00:00

@remixer: esetleg a párja napi 12+ órát dolgozik, hogy eltartsa a családját.

remixer 2015.04.23. 10:03:42

@pythonozok: Ne gyere a szélsőséges esetekkel. Ezeknek a nőknek is 12+ órát dolgozik a párja? De azért nekik van idejük fotózásra járni. Muhahahahaaa.

redhusky 2015.04.23. 10:05:08

@pythonozok: Hát itt nem is a fogyásról van szó, hanem a hízás mérsékléséről. Láttam én, mit művel a többi kismama, mert most megteheti, mert kettő helyett kell most enni, aztán meg sírnak, hogy fölszaladt 30 kiló. Nem szalad az csak úgy föl, hanem fölhizlalták magukat. Szerintem a megelőzés fontosabb, mint a későbbi fogyózás, ami az esetek nagyrészében kudarcba fullad. Persze vannak itt is kivételek, pl pajzsmirigy problémák.

remixer 2015.04.23. 10:05:53

@félművelt idióta: Elismerésem. Példát vehetnének rólad.

Akit nem modell alkattal áldott meg az ég, annak sem kell szétfolynia. Egy kis sport vagy akár csak az otthoni tornázás is feszesebbé tesz. Napi 20 perc. Márpedig napi 20 szabad perce mindenkinek van. Csak akarat kérdése.

isapur 2015.04.23. 10:09:36

@citrix: Annyira a legklasszabb az a nő, hogy 25 évesen sem kell a gyerekei apjának. Te viszont kellesz neki, így nyugdíj és a halál között, úgyhogy biztos tényleg klassz lehet, de legalább a gyerekei nem fognak éhezni, hála a pénztárcádnak.

remixer 2015.04.23. 10:10:39

@isapur: A nőknek a belső értékek a fontosak. :D

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2015.04.23. 10:14:09

Most aztán tele van minden a "bátor" nőkkel, akik attól lesznek példaképek, hogy megmutatják, milyenek. Egyébként be vannak zárva leláncolva egy ablaktalan pincébe? Kicsit uncsi, hogy némi fáziskéséssel már nem az első magyar celebecske ül fel erre a vonatra...
kulturmunka.reblog.hu/bombano-es-alomanya
kulturmunka.reblog.hu/szuperanyak-elore
kulturmunka.reblog.hu/smink-nelkuli-valosag

para_noir 2015.04.23. 10:19:39

Divat manapság a büszkeség címkével ellátott lustaságból táplálkozó elfogadás. Könnyebb így, mint bevallani, hogy kövér, randa az ember és tenni ellene valamit, sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy büszkén vállalom, hogy ilyen vagyok. Ez alapvetően igénytelenség.

citrix 2015.04.23. 10:22:39

@isapur: Ha arra gondolsz hogy egy Vajnához hasonló totyakos bácsika lennék kihízlalt bankszámlával akkor messze kerültél a valóságtól. Ami van: 7 éves kiskategóriás autó (amire kell arra jó), panellakás (hitel nélkül) és én se vagyok elhízva (ezt így kaptam örökségbe és nem a sport hatása). Jövedelem teljesen átlagos. Igen, bizonyos szinten gondoskodok róluk, nőnek érezheti magát, meg van szeretgetve rendesen minden porcikája. Ezt adom, ezzel kell beérje. Nézd, csak azt tudom mondani: klassz csaj, nyilván megnéznek a szomszédok erősen de majd megszokják.

Wrex 2015.04.23. 10:28:47

@találóan shimizu2: Senki nem mondta hogy edz meg ilyen-olyan jó a teste. De van bennük annyi önkritika, hogy NEM TOLJÁK A POHOS SEGGÜKET MÁSOK POFÁJÁBA, és pláne nem büszkék arra hogy mekkora hájpacnik.

Amúgy örülnék ha valaki elmagyarázná nekem, hogy dagadt disznónak lenni mitől büszkeség?
- Dolgozni kell hozzá? Nem, sőt kifejezetten ellenjavallt.
- Gondolkodni kell hozzá? Nem, sőt kifejezetten ellenjavallt.
- Lelkierő kell hozzá? Nem, sőt kifejezetten ellenjavallt.
- Sok pénz kell hozzá? Nem, a sör és a zsíroskenyér fillérekből megvan.

Akkor mégis mire büszkék?!?
süti beállítások módosítása