Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. április 19.

 

 

 

kristof_ongyogyitas.jpg

 

Gyógyítsd meg önmagad – gyógyítsd meg a világot

Szinte belebetegedtél a hosszú, hideg télbe? Megértelek. Ilyenkor, amikor a tavasz még csak bontogatja a szárnyait, néha úgy érzem: legszívesebben bevonulnék egy hollywoodi luxus szanatóriumba, és távol a világ zajától, Linsday Lohannel kamillateát szürcsölve meditálgatnék naphosszat.

Szerencsére nem kell ilyen messzire mennünk: a héten köszönt be a Bika hava, így a gyógyító energia mindenki számára elérhető – a hónap héber neve Iyar, ami annyit tesz, hogy "Ani Hashem Rofecha" - " én vagyok a Fény, a te gyógyítód." A Kabala Központban azt tanuljuk, hogy a legtökéletesebb gyógyító az egyén maga: az orvosok össze tudják ugyan illeszteni a törött csont két darabját, de nem “vesznek részt” a gyógyulás folyamatában; ők csak megteremtik az optimális helyzetet ahhoz, hogy meg tudd gyógyítani magad.

Persze a “betegség” és “gyógyulás” nem csak fizikai szinten értelmezhető. Az “Egyszerű Fény” című blog szerzője, Karen Berg írta: “Mindannyian egy adott karmával születünk erre a világra, mely megtestesül szüleinkben, hogy hol születtünk, hol nőttünk fel, valamint a tanárainkban és a barátainkban, akikkel az út során találkozunk. Ezen helyek és kapcsolatok eredményeképpen mindannyiunkban maradnak apró kis területek, ahol nem kaptuk meg azt a szeretetet, gondoskodást vagy figyelmet, amelyre szükségünk volt. Annak ellenére, hogy ezek a "sérülések" szolgáltak bennünket, jobbá vagy rosszabbá tettek minket, vagy azzá alakítottak, akik és amik ma vagyunk, negatív vetületeik még mindig dolgozhatnak bennünk – s megjelenhetnek a bennünk élő"megsebzett gyermek" alakjában, akinek a megbocsájtás és a feltétel nélküli szeretet gyógyító erejére van szüksége.”

Ez az a gyógyító erő -amely megmenthet bennünket a betegségektől, a hétköznapi csatákban való sérülésektől, a szégyentől és az elkeseredéstől, valójában magából az atrocitásból, a nehézségből fakad. Éppen úgy, ahogy Fény csak a sötétségből fakadhat. Más szóval: amilyen fekete a sötétség, a Fény ugyanolyan ragyogó lesz. Karen rámutat: ez a gyógyulás nem egy olyan folyamat, mely egy pillanat alatt, egy lépésben történik meg, ám bármilyen nehéz is az út, nem adhatjuk fel a “spirituális tisztítókúrát”. A trükk az, hogy a tudatosságunknak mindig erősebbnek kell lennie, mint a ködös gondolatainknak, és el kell fogadnunk, hogy a tetteink következményei számunkra követhetetlen magasságokban ágaznak tovább.

Ezen a héten legyen meg bennünk a bizonyosság, hogy az erőfeszítéseink valódi változásokat indítsanak el, legyen szó személyes, vagy globális gyógyulásról, és akkor se adjuk fel a hitünket, ha a pozitív változásokat a saját szemünkkel talán nem láthatjuk. Ahogy Karen Berg mondja: “Ha megvívjuk ezeket az ütközeteket, és a spirituális munkánkat odaadóan és éberen, szeretettel és elvárások nélkül végezzük, akkor világossá válik majd számunkra, hogy mi is hozzájárulunk ahhoz, merre dől a világuk egészét érintő mérleg nyelve.”

Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr217373632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása