Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. április 06.

 

halhatatlan_husvet.jpg

 

Halhatatlan húsvét

Elérkezett a húsvét – a locsolkodás, csokitojások, és hosszú, kényelmes reggelik időszaka. Persze a sok móka-kacagás mellett érdemes átgondolni azt is, mit is ünneplünk valójában – hiszen a húsvét tulajdonképpen a feltámadás ünnepe, erre az energiára pedig mindannyiunknak szükségünk van. Néha mindannyiunkat hatalmába kerít a hétköznapi küszködéssel járó tanácstalanság – ilyenkor pedig azt kérdezzük magunktól: miért születtünk a világra egyáltalán, és mi értelme az életnek és a halálnak? Ilyenkor érezhetjük át igazán: nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy megértsük, milyen sokat ad mindnyájunknak, hogy most hétvégén az világ a halhatatlanságot ünnepli.

A Húsvét csodálatos lehetőség arra, hogy átgondoljuk: milyen lenne úgy élni, hogy mindig tisztán látjuk magunk előtt a mindenkori célt, a létezésünk értelmét, és követelőzés, vagy önsajnálat helyett elégedettek vagyunk sorsunkkal. A Kabbala Központban arra biztatnak a tanáraink: képzeljük el, milyen lehet mindennapi küzdelmeink során pontosan tudni az, hogy mit is kell tennünk, és érezni, hogy tele vagyunk energiával, majd ezt a tudatiságot ültessük át a hétköznapokba. Azaz: elégedetlenkedés helyett úgy harcoljunk a céljainkért, hogy közben értékeljük azt, amink van, és a lehetőségünket arra, hogy még többet kapjunk. Rajtunk áll, hogy a lehetőségtől eljutunk-e saját életünk és a minket körülvevő világ tényleges megváltoztatásáig.

A kabbalisták szerint ebben a pillanatban is hozzáláthatunk életünk teljes átalakításához, hogy végre olyan életet élhessünk amelyre vágyunk és amelyet megérdemlünk – ez az első lépés a spirituális “feltámadás” felé. Kabbalisztikus értelemben a “halhatatlanság” nem csak arról szól, hogy örökké élünk a jövőben. Sokkal inkább arról, hogy örökké élünk egyetlen napban, korlátoktól és káosztól szabadon, felszabadultan mindentől, ami véges, ami haldoklik, ami elmúlik. Ha ezen meditálunk, az bizonyossággal, folytonossággal, és halhahatlansággal tölti fel a szerelmi életünket, a pénzügyeinket, az egészségünket, és a lelki békénket is. Yehuda Berg “Isten 72 neve” című, magyarul is megjelent meditációs kötetének “halhatatlanság-meditációja” így szól: “Elűzöm a kétségeimet, a pesszimizmusomat és a korlátaimat - az illúzió mögé akarok látni! A lelkemre hallgatok és megtöröm az egómat, így utat adok a valós beteljesedésnek. Felszabadítom a tudatom erejét az anyag ereje felett, és így legyőzöm a racionális gondolkodáson alapuló, behatárolt gondolkodást.”

Ezen a héten minden lehetséges! Fényes ünnepeket mindenkinek.

facebook.com/SteinerKristofOldala

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr767343034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása