Nesze!szer

Mosolyhíd a Nesze!szeren

2015. április 05.

 

hit_illusztr.jpg

Hit

Kedves Tamás!

Sokat írsz a hitről, és egy találkozódon is téma volt ez. Arról beszéltél, hogy ha hiszünk az álmainkban, a vágyainkban, azok valóra válhatnak még akkor is, ha mi nem tudjuk a megoldást. Elgondolkodtam, hogy ha a hit ennyire fontos, és ilyen sokat jelent, akkor hogyan lehetséges, hogy például vannak emberek, akiknek semmi sem sikerül, és úgy lecsúsznak, hogy hajléktalanokká válnak. És miért lehetséges, hogy vannak, akik nem gyógyulnak meg a betegségből, hanem meghalnak?

Üdvözlettel

Katalin

Kedves Katalin!

Sosem írok vagy beszélek olyan dolgokról, amelyeket ne tapasztaltam volna meg, mert annak semmi értelme nem lenne. Biztatni másokat olyasmire, ami nekem sem sikerült, balgaság lenne. Hiteltelen lenne.

Több olyan történetet éltem meg az elmúlt öt évben, amik azt igazolták, hogy történhetnek csodák, hogy az, amire vágyunk, akkor is teljesülhet, ha emberi számítások szerint lehetetlen. Végiggondoltam minden megoldást, és be kellett látnom, hogy nem tudom megoldani a szituációt. De nem mondtam le róla. Csak emberileg nem tehettem többet. És jött megoldás. Többször is. De akár az írói álmom teljesülését is ide vehetem. Hittem benne, és elértem.

Ám való igaz, hogy nem minden sikerül. Nem mindenkinek. Persze, mi kívülről látjuk mások történetét, életét. És nem tudjuk, miért vezetett az útja oda, ahol van. Hiszen az is lehetséges, hogy aki nagy bajba került, könnyedén lehetne jobb helyzetben is, csak nem találta meg a megfelelő irányt,, és egy kis segítséggel máris van megoldás. Az is megesik, hogy minden hit ellenére valaki nem gyógyul meg. Természetesen nem mindenre van magyarázat. Vagy nem azonnal. De gyakran utólag már tisztul a kép, és meglátjuk, hogy mindennek oka van, célja van. Sokszor a legnagyobb rossz vezet el álmaink megvalósulásához. De ezt természetesen abban a pillanatban még nem tudhatjuk.

Vannak dolgok, amik túl vannak a mi képességeinken, a mi kompetenciánkon, és nem is tudhatunk többet a mi végességünkben. A végtelent nem tudjuk felfogni. Viszont hinnünk kell, mert hit nélkül nem működik az életünk, illetve csak vegetálunk. Hinni kell abban, hogy elérjük azt, amit megálmodtunk. Hiszen ez a hit vitte mindig előre a világot. Nem mindig koronázta siker a hitet. De gyakran igen, és ennek köszönhetünk minden fejlődést. Sokan a kételkedők, gúnyolódók ellenére is hittek álmaikban, és milyen jó, hogy ezt tették.

Sosem a negatív példákat kell nézni, mert ha erre gondolunk, ha azt nézzük, hogy kinek mi nem sikerült, akkor valóban nekünk sem fog. Ha azt látjuk, hogy lehetetlen, ha azt vesszük, hogy másnak sem sikerült -  amit mi elterveztünk, akkor nekünk sem fog. Abban kell hinni, hogy nekünk menni fog! Hiszen az életben számtalan megoldás, lehetőség van. Ha az egyik út járhatatlanná válik, találhatunk másikat. Ami tőlünk telik, azt meg kell tennünk.

Szép napot!

Csitáry-Hock Tamás

(mosolyhid@mosolyhid.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr577341364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása