Nesze!szer

Nem nyernél két hétre egy Fiatot?

2015. március 23.

 

 

 

fiat_blog_1.jpg

 

Többször írtunk már nektek róla, hogy fut a FiatProjectX névre hallgató desigpályázat. Nagyon sok pályamű érkezett és a két befutó pedig: egy stílusos kutyahordozó és üléshuzatvédő a kocsiba, meg egy babakocsi és gyerekülés egyben. Megmondjuk az őszintét, mindkettő nagyon meggyőzött bennünket, igazán szép elgondolások és hasznosak.  

Magyarország legnagyobb kreatív osztályán, a közösségi ötletmegosztás hatékony és gyors megvalósításáért létrehozott Future Bakery oldalon keresztül lehetett a pályamunkákat feltölteni március elejéig. Ami az igazán izgi, hogy most már nemzetközi szinten zajlik a versengés, mivel Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon is végső fordulójához érkezett a dolog. Március 31-ig lehet szavazni a döntős ötletekre. A nyerő öltet gazdája országonként egy Fiat 500X-et vihet haza, amibe beleépítik azt a kiegészítőt, amit tervezett. A két hazai pályázó, akik között eldől majd a küzdelem, Nagy Márti, aki a DoGo nevű kutyahordozó és üléshuzatvédő tervével jutott be, illetve Hoffer Gábor, aki Foldee névre hallgató, változtatható babakocsi és gyerekülésével pályázott.

 

A pályázat kiíróit is meglepte, kifejezetten sok férfi adott be nőknek szóló ötleteket, sőt volt, aki külön tanulmányozta a női vezetők autós szokásait (azért ez mókás, nem?!). A több mint 370 pályázótól rengeteg izgalmas ötlet érkezett. Bizonyára számtalan családos is pályázott, hiszen sokszor felmerült a gyermekek biztonságos szállításának témaköre, de nagyítós tükör, sminktároló vagy éppen a váltócipő szállítására szolgáló doboz is szerepelt a pályamunkák között. Az egyik induló kávéfőzőt szeretett volna álmai kocsijába, azonban például ez az ötlet már a valóságban is létezik. Éppen a Fiat volt az első olyan autógyár, mely kávéfőzőt épített egyik autójába. Ezt a modellt később limitált számban kapni is lehetett és számunkra igen szimpatikus. (Iszunk is mindjárt egy második kávét!)

 

pr-nagy-marta-dogo.jpg

 

Térjünk vissza a befutókra, befutókhoz! Nagy Márti terve a DoGo egy olyan kettő az egyben kutyahordozó és üléshuzatvédő, amit a gazdi egy mozdulattal alakíthat át zipzár és gyorspatent segítségével. A zsüri elnökének, Sárának a szívéhez különben is közel állnak a változtatható táskák, ezért is érintette meg az ötlet. Hoffer Gábor terve a Foldee, mely egy olyan összecsukható babakocsi, amit egy könnyű mozdulattal át lehet alakítani biztonságos gyereküléssé, úgy hogy közben nincs felesleges plusz kellék, és a gyermeket sem kell ki-be pakolni. megállva csak egy könnyed mozdulattal a babakocsit megemelve, a kerekeket behajtva mar be is rakható az autóba a pici. Nincs várakozás, a gyermek akár aludhat is közben, nem kell felébreszteni, sőt nincs felesleges plusz tároló, ami a csomagtartót elfoglalná. (Úristen, de jó lenne, ha ez tényleg létezne!)

slide-pr-hoffer-gabor2.jpg

 

A www.500X.hu oldalon az érdeklődők megtekinthetik a két tervet, és szavazhatnak. A szavazók közül egy szerencsés teli tankkal kapja meg az új Fiat 500X-et 14 napra. A ProjektX végső győztese pedig egy Fiat 500X boldog tulajdonosa lesz, amellett, hogy övé a dicsőség is, egy olyan autós kiegészítővel felszerelt autót vezethet majd, melynek ötlete az ő fejéből pattant ki. Ez volt a hivatalos duma. A nem hivatalos pedig: szavazzatok és vigyétek el ezt a szuper Fiatot két hétre furikázni, hajrá Nesze olvasók!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr57294093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása