Nesze!szer

A blogger tervezte MAC kollekció: Julia Petit

2015. március 05.

 

julia-para-mac.jpg

 

Igen szerethető a MAC-ben, hogy odafigyel azokra, akikre tényleg oda kell figyelni. Julia Petit ugyanis egy menő blogger, nem az a fajta csak csücsörítek és attól fontosnak érzem magam lány. Ékszertervezéstől a saját tévéműsorig sok mindent csinál Brazíliában. Íme, egy interjú vele és a kollekció darabjai, melyeket majd március közepétől a Westendben és a Váci utcai üzletben találsz meg. Nekünk igen tetszik, hogy természetes hatású minden darab és igen jól variálható egymással. Szerintünk Julia kreativitásából, életfilozófiájából csak tanulni lehet! 

 julia_p1_1.jpg

 

Mi inspirált a kollekció elkészítésénél, és hogy érzed, hogyan képvisel ez téged?

- Brazília, de az én saját Brazíliám. Nagyon párás az éghajlatunk, ezért a kollekcióm nem csak arra hivatott, hogy széppé varázsolja a Brazil nőket, hanem hogy tartóssá is tegye a sminkjüket. Brazíliában nagy városokban élünk –Sao Paolo, Rio- ezért a városi dzsungel volt a vízióm. Sao Paoloban van egy hely, ahol pontosan ilyen a díszlet: van egy tó, fák és a város látképe. A városi esztétika jelenik meg a trópusi időjárással. 

- Mi a helyzet a színekkel? Mi segített az árnyalataid és neveik megalkotásában?

- Ezeket a színeket nagyon szeretem,de ezt a kollekciót úgy alkottuk meg, hogy mindenkinek jól álljon. Azt akartam elérni, hogy a lányok legyenek egyszerűek és gyönyörűek, és azt gondolom, hogy ez egyértelmű, amikor megnézed a kollekciót. Vannak matt és vannak csillogó textúráink is, amiket vegyíteni lehet egymással, így elérve egy nedves hatást. A színek minden tónuson jól mutatnak és a termékek tartósak. Nem csak magamnak készítettem ezt a kollekciót (habár ez az egyik legjobb ajándék, amit valaha kaptam), hanem mindenkinek.

- Amikor azon gondolkoztál, hogy hogyan kommunikáld magad ezzel a kollekcióval, akkor mi vezetett ehhez a képzelethez?

- Tetszik, hogy ez egy kis fantázia, hogy igazából nem igazi. Azt gondolom, hogy ha természetes úton akarod bemutatni ezt a kollekciót, akkor veszít a vonzerejéből. A smink olyan, mint egy álom – használatával az lehetsz, aki akarsz. Annak ellenére, hogy a kollekcióban klasszikus színek szerepelnek, használhatod őket arra, hogy teljesen átalakulj. Ez fantázia. A M·A·C fogta a természetesség ötletét és megálmodott belőle egy álmot.

Vannak napok, amikor a megjelenésed a tradicionális, klasszikus szépséget tükrözi, míg másnap bonyolult, extravagáns színpadiasságot öltesz magadra. Hogyan kerültél kapcsolatba a smink művészetével?

- Az első dolog, amire emlékszem a sminkekkel kapcsolatban, az anyukám fémdoboza a 70-es évekből tele szemfestékekkel. Azt hittem róluk, hogy kréták, tehát az enyémek, de igazából sminkek voltak. A krétákkal rajzolni szoktak, fantáziálni, tehát elég korán megismerkedtem a sminkekkel és az átváltozás lehetőségével.

 - Nagyon érdekes karriered van; ékszer tervezéstől oktatóvideók készítésén át egy saját TV show vezetéséig. Milyen utat jártál be?

- Nem is tudom, hogy hogyan történt. Édesapámmal kezdtem dolgozni a reklámpiacon már nagyon korán, 15 vagy 16 évesen, aztán amikor elég idős lettem, hogy iskolába járjak, az ékszerészetet választottam. De nem azért, hogy ékszerész legyen belőlem, hanem azért, hogy valami olyat lássak, amiről addig nem tudtam semmit. Az iskola után visszamentem Sao Paoloba és újra a reklámszakmában kezdtem dolgozni, mert ez volt az, amit szerettem, aztán megalapítottam a saját stúdiómat. Egészen múlt évig ezzel foglalkoztam. Bezártam a studiot, hogy a weboldalammal és a TV-s megjelenéseimmel foglalkozhassak. Mindig eljön az idő, amikor választani kell - mihez kezdek most?

- Nagyon erős érzéked van a divathoz. Édesapád művész volt, te pedig egész életedet Brazíliában töltötted- hogyan befolyásolták ezek a dolgok a divatérzékedet?

Blogként indítottam el a weboldalamat, csak azért, hogy megmutassam az embereknek, amiket szeretek. Nagyon gyorsan nőni kezdett az oldal. 6 hónap alatt óriási lett. Manapság már sok íróval dolgozom, van média-, és reklámrészlegünk is- ez óriási dolog. De ami a legjobban tetszik az egészben az az, hogy ez az oldal soha sem rólam szólt, hanem azokról a dolgokról, amik érdekelnek. Azt hiszem, hogy az olvasóim ezekkel a dolgokkal tudnak azonosulni. Először csak a divattal kezdtem, és két év múlva kezdtem írni a sminkről is. A barátaim azt kérdezték –Miért nem tanítod meg őket arra, amire minket tanítasz, ha átmegyünk hozzád?- Így elkezdtem csinálni a videókat, és az oldal felrobbant. Ezért szeretem az internetet, mert demokratikus és szabad.

- Hogyan jellemeznéd a brazil szépségideált?

- Mivel ez nagyon nagy ország, ezért eléggé változatos is. Olyan mint Amerika, csak egzotikusabb. Brazíliában minden van. Az eltérő időjárás miatt minden helynek más a stílusa. Olyat szerettem volna alkotni, amivel minden lány azonosulhat, hogy olyan termékeket válasszanak, amiket szeretnek és könnyen tudnak használni.

- Volt már valaha, hogy direkt próbáltál a várakozásoknak ellentétest cselekedni, vagy azért sminkelni, hogy lázadó legyél?

- Igen, mindig. Mindig ezt próbálom elérni. Ha az emberek sokat kérnek, hogy csináljak valamit, akkor szándékosan nem fogom megtenni. Akkor valami mást csinálok. Vagy valami olyat fogok csinálni, amitől én is félek, és ilyenkor ezt kérdezik:- Mit csinálsz, mi ez a smink? Hogyan fogom ezt viselni?- Nem számít! Csak nézd meg, hogyan készül és sajátítsd el. Lehet, hogy van benne egy olyan apró kis trükk, amit alkalmazni tudsz a későbbiekben saját magadon. Nagyon lázadó vagyok.

- Tanított neked bármi váratlant a sminkelés?

- A legfontosabb lecke, amit a sminkelés útján tanultam meg, az az hogy belenézni a tükörbe megváltoztathatja egy ember életét. Nem arra gondolok, hogy belenézel a tükörbe és felteszel egy kis szempillaspirált vagy rúzst. Hanem arról, hogy belenézel és figyelsz magadra és megtanulsz megszeretni bizonyos dolgokat magadon. Oké, nem vagyok tökéletes, de szeretem a szempilláimat, a szemeimet. Vagy szeretem saját magamat. A sminkelésnek ezen része a legjobb: ülsz egyedül, nézed saját magadat és szereted magadat… ez a legjobb lecke, amit megtanultam. Néha csak egy tükör kell, hogy megoldódjanak a dolgok. Csak nézz magadra és próbáld megérteni, mert akkor bármire képes lehetsz. Az lehetsz, aki csak szeretnél lenni!

- Amikor van egy szabad perced, hogyan töltöd el a szabadidőt?

- Tanulok az interneten! Soha nem vagyok offline, tudom, szörnyű, de igaz. Vagy gondoskodom a kutyáimról és a macskámról. Nem szoktam bulizni. Nem vagyok egy kalandvágyó, egzotikus típus. Igazából internet-típus vagyok.

julia-produtos.jpg

 

LIPSTICK BOCA lágy pink nude (satin) / PETITE RED krémes eper (satin) / AÇAI élénk mély ibolya (matte) / 6 500 Ft LIPGLASS PURPURINE áttetsző barack barack és arany csillámokkal / 6 200 Ft LIQUIDLAST LINER WET ROAD csillogó fekete / 5 900 Ft MORGANITE EYE SHADOW X 2 SUNSTONED lágy pink pezsgő (lustre) / CHOCO CAKE sötét csokoládé (matte) / 7 900 Ft SAGU EYE SHADOW X 2 DRUZY piszkos mályvás lila (lustre) / BLACK PLUM mély feketés lila (matte) / 7 900 Ft MOVING SAND EYE SHADOW X 2 MUMU lágy nude barna (matte) / NOITE csillogó fekete (lustre) / 7 900 Ft LUSTRE DROPS PINK REBEL / kékes pink arany csillámokkal 5 900 Ft PREP + PRIME POWDER PREP + PRIME TRANSPARENT FINISHING POWDER PRESSED / 8 100 Ft POWDER BLUSH LINDA lágy pink bronz / 7 300 Ft

 (Julia blogját ITT találod)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr557242715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása