Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. március 01.

 

madonna_brit_awards2.jpg

 

Az elesés és felkelés művészete

Nincs élő ember a földön, aki a héten ne látta volna a videót, melyen Madonna hatalmasat zúg a Brit Awards színpadán – az énekesnő köpenyének szalagja összebogozódott, és a táncos srác, aki lerántotta volna a leplet, magát Madonnát rántotta le néhány lépcsőfokon át egészen a földig.

Sokan mókásnak találták, és kárörvendően élcelődtek rajta, mások arra használták az alkalmat, hogy a popkirálynő korát firtassák – ám az igazság az, hogy Madonna azt tette, amihez a legjobban ért: magasról tett az emberek véleményére, és profi módon végignyomta a show-t, amelyre egy ilyen esés után sok ifjú pop bálvány nem lett volna képes. Vallom, hogy – természetesen a kemény jóga és a pilatesz edzések mellett – Madonna kicsit az erős spirituális gyökereinek is köszönheti, hogy ilyen komoly akaraterő és kitartás lakik a szívében. A Kabbala Központban azt tanuljuk: nem, hogy félnünk kell az elbukástól, de szó szerint ünnepelnünk kell, ha a földre zuhanunk. Yehuda Berg, a Kabbala ereje című könyv szerzője szerint valójában akkor vagyunk képesek még több Fényt hozni magunk és mások életébe, amikor elesünk, és ismét felkelünk. Miért? Mert ha soha nem esünk el, pontosan ugyanott maradunk, ahol voltunk - bár az idő múlhat, fizikailag előre mozdulhatunk, de spirituálisan soha nem fejlődünk. Legyen szó egy kínos orrabukásról a kollégák előtt, vagy egy nagy lelki összeroppanásról, az elbukás mindig próbára teszi az önértékelésünket, és depressziót, vagy szorongást válthat ki, ám önostorozás és mások hibáztatása helyett ilyenkor egyetlen feladatunk van: kedvesnek, megbocsátónak lenni önmagunkhoz. Yehuda szerint ez egy jel: most egy következő, felsőbb szintre lépsz, és közelebb kerülsz a céljaidhoz, hiszen a siker nem olyasvalami, ami egy éjszaka alatt történik - az elbukás csupán a lassú és néha fájdalmas tanulási folyamat része.

Ha ezen a héten te is „Madonnásat játszol”, és a padlóra zuhansz, emlékezz: miután összekanalaztad magad, felemelkedés vár rád. Az énekesnő új slágere, a Living for Love is erről szól: nehéz újra és újra felkelni a bukások vagy visszautasítások után, főleg amikor úgy tűnik, nem haladunk semerre. Kabbalisztikus szempontból viszont ezek az akadályok azt kívánják meg tőlünk, hogy még erősebben higgyünk magunkban, bízzunk az univerzumban és a kemény munkában, amit az álmaink megvalósításába fektetünk. Ahogy Yehuda mondja: „A nehézségek sokkal édesebbé teszik a győzelmet. Minél több akadályt győzünk le, annál nagyobb beteljesülést tapasztalunk meg.”

Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr167222649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása