Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. február 22.

 

 

halak1.jpg

 

Egyszer fent, másszor lent

Helló Halak! Elérkezett a zodiákus kalendárium utolsó hónapja, amely tulajdonképpen lezár egy teljes kört – jövő hónapban a természettel együtt picit mindannyian újjászületünk. A csillagjegy energiái persze azokra is hatnak, akik nem a Halak jegyében születtek - a Kabbala Központban azt tanuljuk: ez az időszak nagyszerű lehetőséget kínál, hogy megvalósítsuk mindazt, amit akarunk (ehhez persze tudnunk kell, mire is vágyunk). Amennyiben pedig nincsenek konkrét elképzeléseink, érdemes nyitott szemmel és nyitott szívvel figyelni arra, milyen irányba terelget minket az élet. Ha fájdalmas, szomorú, vagy bosszantó életfeladatokkal szembesülünk, harag és hibáztatás helyett fel kell tennünk magunknak a kérdést: “Miért vagyok mérges? Inkább észre kellene vennem, hogy mindez okkal történik velem, és üzenetet közvetít, tanulságot hordoz.” Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója szerint ebben rengeteget segít majd a zodiákus energiája: a csillagjegy szülöttei természetüknél fogva rugalmasak és nyitottak a változásra. Intuitív, spirituális, érzékeny és kreatív emberekként nagyszerű művészek, zenészek és írók lehetnek, de remek vezetők is válhatnak belőlük, hahajlandóak felvállalni a felelősséget – mint Mózes vagy George Washington, akikmindketten a Halak jegyében születtek. Kedvességük és empátiájuk képessé teszi őket arra, hogy csodás barátságokat, rokoni és szerelmi kapcsolatokat ápoljanak, ám túlzott érzékenységükből adódik az is, hogy könnyen átveszik mások energiáit; nem tudják, hol végződik az ő prtoblémájuk, és hol kezdődik a másiké. Két lábbal a földön állni, határokat szabni éppen ezért fontos tanulási feladatok a Halak, és mindannyiunk számára.

A jegy szimbóluma két egymással szemben úszó hal, amely Karen szerint az tanítja nekünk: a döntésünk, mely szerint egy-egy helyzetre reagálunk, meghatározza, hogy a mennyországot vagy a poklot fogjuk megtapasztalni. Ha felismerjük, hogy képesek vagyunk megválasztani: felfelé, vagy lefelé úszunk az árral, máris közelebb kerültünk annak a célnak a megvalósításához, amelyre annyira vágyakozunk. Heti spirituális házi feladatunk tehát az, hogy a hatalmas, világmegváltó tervek helyett figyeljünk oda, mik azok az apró dolgok, melyeket egy adott nap során megtehetünk annak érdekében, hogy “felfelé úszó halak” legyünk. Csupán néhány példa: ellenállhatunk a kísértésnek, hogy mások felett ítélkezzünk, kedvesen és türelmesen viselkedünk olyankor is, mikor épp nehezebb időszakon megyünk keresztül van, és nyitottan hallgatjuk meg mások véleményét, akkor is, ha azok eltérnek a miénktől.

Fényes hetet mindenkinek!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr57194783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása