Nesze!szer

Dekoráld a körmödet a szerelem ünnepére!

2015. február 12.

 

image1.JPG



Szombaton jön ugye Bálint napja. Mutatok is néhány Valentin napi köröm dekor ötletet, amit ügyes kezűek otthon is elkészíthetnek. Az előzetes házi manikűrt korábban részleteztem, ezért most már a lakkozással kezdem. Amennyiben az alap színre festeni szeretnénk, mindenképpen várjuk meg míg az megszárad, különben elráncolódik a felülete.

image2.JPG

image3.JPG


Ha tartunk tőle, hogy nem lesz szép a kedvesünk nevének kezdő betűje vagy a kedves szívecske, nyugodtan gyakoroljunk korábban egy papíron. Díszítő lakk használata előtt mindig nézzük meg nincs-e sok lakk az ecset szárán mert onnan rácseppenhet a felesleg a mintánkra és kezdhetjük az elejéről.
Festhetünk teli szívet vagy csak a körvonalát. Ízlés szerint ki mit kedvel jobban. Ha elrontanánk a szív vonalát, egyszerűen igazítsuk addig, míg nem lesz olyan mint szeretnénk viszont ez esetben töltsük ki és akkor nem látszódik majd a javítás nyoma. (Ilyenkor azt is lehet, hogy valamivel nagyobb szívet rajzolunk az eredeti köré.)
Személyes kedvencem a L-o-v-e szétszórt betűi , ha szeretnénk ide is bele lehet csempészni a nevek kezdő betűit.

 

image4.JPG


A csillám szív kicsit trükkösebb. Az általános iskolában tanultak szerint félbe hajtunk egy lapot és kivágunk egy felet, ez lesz a sablonunk. Rátesszük a már teljesen megszáradt alapra, majd színtelen lakkal óvatosan kilakkozzuk a sablon belsejét és anélkül hogy levennénk - rászórjuk a csillámport. Sok buktató van ennél a verziónál. Ha pl nem száradt meg az alap lakk elnyomja a sablon , ha túl sok színtelen lakkal töltjük ki az sem jó,, ha nem is nyomtuk el az alap lakkot de ragad a teteje beleragadhat a felesleges csillámpor ami kis mértékben dekoratív, soknál azonban ismét oda a forma. Ezt csak kitartó és nagyon ügyes lányoknak ajánlom!! :) Viszont aki extrán kézügyes, az ne sablonozzon, hanem fessen színtelen lakkal szívet, majd bele a csillám. Le kell fújni a felesleget és kész is. Egyszerűnek hangzik de kivitelezni már kicsit nehezebb.

 

image5.JPG


Francia vagy natúr körömnél a csepp alakú strassz felhelyezése igen egyszerű, kenjünk színtelen lakkot oda, ahova szánjuk és óvatosan helyezzük el a strasszokat. Az egész köröm felületét is áthúzhatjuk színtelennel, mielőtt felhelyezzük a szívecskét ebben az esetben viszont nem biztos hogy elég mélyen bele tud tapadni a strassz.

 

image6.JPG


Választhatunk matricát is ami leegyszerűsíti a dolgokat de sajnos amennyire láttam a drogériák nem köröm orientáltak és nem készültek ezen a téren. Körmös ellátó üzletekben biztosan találunk kedvünkre valót :)
Ezeket a lakkokat használtam : Opi Coca Cola Red, Opi Red, Opi Big Apple Red, Opi Passion, Opi Rose Petals, Stipe (fehér díszítő), China Glaze Fast Forward Top Coat

Boldog Valentin-napot kíván Brigi, aki a secret nails salonban dolgozik (facebook oldala ITT.)

 

image7.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr327164651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása