Nesze!szer

Így változott a női test(ideál) az évezredek alatt

3 perces alaktan

2015. január 29.

 

women-ideal-body-type-history-video-21.jpg

 

Az elmúlt időszakban elég sok kis videót láthattunk, amely a nők külsejének például hajának, és sminkjének változásaival foglalkozott. És most megérkezett a legújabb videó, amelyben az ókori Egyiptomtól napjainkig foglalkoznak a női alak változásával, illetve hogy milyen formákat tartottak ideálisnak különböző korszakokban. Nyilván mindenki ki tudná választani magának hogy melyik korszakba illene bele a legjobban. Ma már lapos has, szép kerek mell, kerek fenék, szép arc,hosszú haj, makulátlan, ragyogó bőr és még sorolhatnánk megannyi ránk nyomott elvárást, amelynek meg kellene (!) felelünk.

De mi azt mondjuk, amit a videó is üzenni akar, legyünk akár vékonyak, ducik, formásak, laposak mi így vagyunk tökéletesek és a legfontosabb, hogy elfogadjuk önmagunkat!

Nesze!Eszti

 Ps: Annyit azért megjegyeznénk, hogy a készítők egy picit hatásosabbra készíthették volna a videót, ha a feliratok is látszanának rendesen... Ráadásul néhány korban tévedtek. Kicsit átnézhetnék a töriről megmaradt könyveiket!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1007120911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2015.01.29. 18:01:47

Ez a buzzfeed videó elég igénytelenre sikerült. Főleg hogy bemutat 3 ezer évvel ezelőtti típust aztán 6ot a 20. Századból... Közte persze nem volt semmi.

Advanced Flight 2015.01.29. 19:34:51

Nemcsak igénytelen, de konkrétan tele van fasságokkal.
Az ókori Görögországban, ill.Rómában a karcsú, kis kerek (alma) mellű nő volt az ideál, nem egy olyan dagadék, mint a videóban. Az olasz reneszánszot meg ennyivel elintézni...amúgy is inkább a barokk festészet jellemzője a kövér nő, a reneszánsz képeken a csontsoványtól a teltkarcsún át a dagiig mindenféle típus megtalálható. Kimaradt a gótika, ahol mindenki olyan sovány volt, mint az agárkutya.
A 20-as években már divat volt a nagyon vékony nő, akkoriban az úri közönség bagózott, táncolt, ivott hajnalig, nem volt menő a hurka.
30-as 50-es évek....tetszett már hallani olyanokról, hogy Rita Hayworth, Audrey Hepburn, Gene Tierney, Ava Gardner és még sorolhatnám? ezek a karcsú nők mennyiben hasonlítanak ahhoz a zsírdisznóhoz a filmben?

Inkább az a gáz, hogy manapság nem bírnak egy csinos nőt összeszedni egy ilyen videóhoz.

2015.01.29. 20:33:36

Nagyon változik a közízlés, de a ma "divatos" gumiszájú, lufimellű, cellulitiszes fenekű nők a vastag "alkoholos filccel" kihúzott szemöldökkel igazán szánalmasak. Az az igazi érdekessége a dolgonak, hogy egy ilyen társaságban egy természetes szőke nő szolíd sminkkel igazi szépségnek hat. A testsúly pedig a társadalom aktuális állapotát is tükrözi, az elfogadó amerikában jelenleg a dagadt hájas test teljesen normális látvány a mekik közelében..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.29. 22:58:24

Gratulálok a videó készítőinek: világos alapon fehér felirat. A többi problémát meg már elmondták előttem.
süti beállítások módosítása