Nesze!szer

Az angol Cosmo így emlékszik egy meggyilkolt lányra

2015. január 17.

 

 

cosmo_uk_limited.jpg

 

Kommunikációból jeles, mondanánk az angol Cosmopolitan februári számának borítójára. Azt azért tudni illik, hogy a magazin kiadásai közül a brit verzió az, amelyik a legszofisztikáltabb (sic!) és kevéssé felszínes, mint például az amerikai anyalap (bocsi!). De, térjünk a lényegre! A brit magazin címlapját megtekintve először nem is látja a vásárló, mit is vett, hisz nejlonnal találkozik. Egy becsomagolt lány rejtőzik a címlap mögött, mintha egy zacskóval fojtották volna meg. És mit jelent ez?

Egy emlékezést Shafilea Ahmedre, akit 17 esztendősen a saját szülei ölték meg testvérei előtt, 2004-ben. Nem más volt a bűne a pakisztáni lánynak, minthogy nemet mondott egy előre eltervezett házasságra. (A húga ismerte be az egészet a rendőrségnek 2012-ben és azt is tőle tudták, hogy műanyag zacskóval hajtották végre a tettet) Shafilea halála Angliában sokakat megrázott és azóta az úgynevezett becsületbeli gyilkosságok szimbóluma lett szegény lány.

Kis film is tartozik a címlaphoz.  Az igazán jó az, hogy a fólia eltávolításával a vásárló úgy érzi, kiszabadította Shafileát és valahogy feloldotta ezt az egész borzalmat cselekedetet! Bravó, kommunikációból jeles a közreműködő cégeknek és nagyon reméljük, soha többet nem lesz ilyen címlapra szükség! Reméljük...

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr897081749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandokohn - a maláj jiddis 2015.01.18. 13:16:38

Ez is csak biznisz, semmi köze a meggyilkolt szerencsétlenhez, akinek halálából árucikket csináltak a kozmopolitan lelketlen kufárai. És utána még azt akarják a hülyékkel elhitetni, hogy ezzel még segítenek is. Hányok tőlük!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.21. 15:54:16

...azért én hiszek a média erejében.....még ha tudom azt is , mekkora 'biznic' egy-egy ilyen sztori...az valóban, példányszám, pénz stb...

Én mégis a lehetőséget hangsúlyozom és támogatom, elismerem . Igen, kell, láttassuk, halljunk, értsünk, borzadjunk és sírjunk és tiltakozzunk. Minél hangosabbak vagyunk, annál jobban hallanak majd bennünket.
süti beállítások módosítása