Nesze!szer

Jelen-lét: te ott vagy az életedben?

A MAC trendbemutató margójára

2015. január 13.

 

jelen-let.jpg

 

A facebookon meséltünk nektek, hogy a MAC trendbemutatóján jártunk tegnap. Sok-sok kolléga, újságírók, bloggerek, más országokból is kollegínák. Zsongás, üdítők és szuper prezentációk. Az idei trendeket mutatták be, hisz a MAC sminkeli a legtöbb divatbemutatót a Fashion Week-eken. A legszembetűnőbb az új irányzatokban az volt, hogy végre vége az álarcos make up-ok időszakának. Annak, hogy óriási púderrel fedjük el azt, ki is van a smink alatt. A szabadságról szól minden és arról, hogy vállald önmagadat. Emeld ki a nőies szépségedet, csillogjon az arcod, legyen élénk a szemed, de maradjál te te.

 

mac_jelenlet.jpg

 

Sokakkal beszélgettünk a rendezvényen előtte és utána is. Majdnem mindenki arról mesélt, mi történt a múltban vele és mi lesz majd. Arról, amit láttunk, kevesen meséltek. Pedig gyönyörűségek születtek a színpadon. Valahogy sokan nem voltak ott, akik ott voltak. Volt, akin látszott, hogy mindjárt megreped a jaj, de menő akarok lenni álarca és sajnos volt olyan is, aki nagyon boldogtalannak tűnt, pedig látszólag mindene meglenne ahhoz, hogy jól érezze magát. (Tisztelet a kivételeknek, ők úgyis tudják...!)

A boldogság titkát persze sokan keresik. De egyetlen nagy titok létezik igazán. Az, hogy jelen legyünk a saját életünkben. Ne azon rágódjunk, mi történt három éve, miért nem bennünket választottak egy állásra, miért válaszolt utálatosan az eladó a pékségben és ne azon merengjünk, hogyan is lesz tovább. Lesz. Valahogy mindig lesz. Tervek persze kellenek, célok is, ám ha nem éljük meg a pillanatot, a napot, az előadást, a csodákat, az utálatosságot, a lekésett buszt, a kakaós csigát, az idegesítően ugató kutyát és a szelet csokit a kávé mellett, akkor ki éli meg helyettünk?. Mikor veszítettük el azt, hogy egy programon a programra figyeljünk és ne arra, hogy hű, feltöltünk gyorsan egy képet az instára, a facebookra, hogy mindenki láthassa, milyen különlegesek vagyunk, mert mi ide is eljutottunk? Mert ezzel pont azt veszítjük el, hogy megéljük azt: ott vagyunk. A különleges esemény különlegességét. A koncertről rögtön videót teszünk fel az oldalunkra, az étteremben iziben szelfizünk, ha pedig egy sztárt látunk, azonnal fotózkodunk vele. Csak egyet felejtünk el. Örülni annak, ami velünk történt. Pedig az élet csak azokkal jó, akik hálásak tudnak lenni azért, amit kapnak. Ha nem éled át a csodát, pedig ott hever az orrod előtt, akkor miért várod, hogy jó történjen veled? Történt, csak nem vetted észre, mert épp a facebookra postoltál, a szomszéd kolléganőre tettél epés megjegyzéseket és azt ecsetelted a melletted ülőnek, milyen fura is volt a reggeled. A MOST-ban létet megtanulni nem könnyű. Nekünk sem megy mindig, sőt... De nem lehetetlen. Egyszerűen ne a múlton rágódjál és ne a jövőn. Nem fog egy perc alatt menni, de érdemes dolgozni ezen. Megéri, hidd el!

Mi lenne, ha most elkezdenéd? És álarc helyett a sminkeddel a saját szépségedet emelnéd ki és nem másnak akarnál látszani?! Ez a trend, hidd el! Mert egy vagy és megismételhetetlen. Nem a facebookon megalkotott profilod vagy és nem is az, akire hasonlítani szeretnél. Te te vagy és így lehetsz boldog és jelen az életedben! Elkezded MOST?

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr867067239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása