Nesze!szer

Szocializálódsz? Így inkább ne!

2014. december 07.

 

 

 

 

Hölgyek. Képzeljetek el egy olyan univerzumot, ahol minden férfi női mivoltában nyilvánul meg a közösségi oldalakon, Instagram, Facebook, Pinterest és társai. Egy olyan digitális világot, ahol a pasik ferde, mégis igaz tükröt tartanak a nőtársadalom arcába, hogy tudtukra adják, milyen nevetséges erőfeszítéseket tesznek azért, hogy learassák a szociális média adta babérokat. S hogy mi a nyeremény? Bezsebelhetjük-e a képzeletbeli Oscart like eső formájában? Aligha. Ennek ellenére azonban mégis vannak olyanok, akik szerint érdemes időt, pénzt és energiát belefeccölni abba, hogy jó alakkal rendelkezzünk, up-to-date-ek legyünk a divat terén, pusztán azért, hogy elismerést szerezzünk olyan „barátok” által, akik az utcán is elsétálnának mellettünk. Ezen nincs mit szégyellni,sokan csináljuk. Azt hisszük, ez a jó irány, azonban sokszor nem mindig az a követendő vonal, amireakkor éppen mindenki hajaz.

Jó néha olyan példákat látni, amelyek kizökkenthetnek minket a külvilág által elferdített és néha ránk is ható „ez a norma, ezt kövesd” valóságból. Itt vannak most azok a vicces fotók, amelyek hozzák a már jól beállított, és tipikussá vált pózokat, melyekkel igyekszünk egyre nagyobb térhódítást véghez vinni, népszerűséget bezsebelni a fentebb már említett oldalakon. A „kávéházi”, a „fashionblogger”, „a hideg téli estéken a kanapé előtt bort iszom”, a „terhes selfie”, a „virsli lábak”, a „reggelimeditáció a kávéval”, az „éppen most kaptak le, nem is láttam, hogy fotóznak”, „buli a haverokkal”,„könyvvel és kávéval pózolós, szép a zoknim”, avagy a „pedikűrösnél voltam”, „most épp nagyon dolgozom és elfoglalt vagyok” és így tovább, címszavas képek. Az egész fotósorozat egy szociális kísérlet részeként jött létre, és remekül hozza a már fentebb említett társadalmi deformitásokat. Íme, a női hétköznapok apró történései a másik oldal szemszögéből tálalva. Roppant szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató is.

Ki ismert magára?

Nesze!Bogi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr686960043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása