Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. december 07.

 

04f26f1ded29d939e18bf4175e44162e.jpg

 

Nyilasnak áll a világ

Néha heteken át érzem magam beleragadva egy bizonyos hangulatba, vagy megrekedve egy gondolatkörben, és ilyenkor nem értem, mégis miért vagyok hirtelen annyira érzékeny, vagy épp érzéketlen, esetleg épp különösen lázadó, vagy mindent és mindenkit oltalmazó kedvemben. Aztán - miután elolvasom az adott zodiákus leírását, azonnal érteni kezdem: a csillagok felől fújt a szél. Amióta kabbalát tanulok, kicsit könnyebb dolgom van: tanárunk, Karen Berg minden holdhónapra ad egy kis lelki útmutatót, hogy felkészülhessünk az aktuális időszak pozitív és negatív hatásaira. Ezúttal a Nyilas haváról mesélt nekünk.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a Nyilas, mint ember a kiterjedésről, a terjeszkedésről szól, legyen szó térbeli, fizikai kiterjedésről, mint például az utazás, a felfedezés, vagy éppen mentális kiterjedésről, mint például a filozófia, az olvasás, a gondolkodás és az írás. Emellett gyakran igazi szerencse szülöttei: a hónap energiájának része a Hanuka, az a nyolcnapos ablak az időben, melyen keresztül a csodák energiája világunkba áramlik. Karen szerint eredményeképpen a hónap szülöttei birtokolnak egyfajta "egyszerű tudást": annak bizonyosságát, hogy a csodák megtörténhetnek és meg is történnek - ez pedig olyan tőke, mely törvényszerűen és belülről fakadóan teszi szerencséssé őket életük során.

Ám nekik is megvan a maguk keresztjük: tűzjegyként nem elsősorban tapintatukról és érzékenységükről ismerjük őket, ahogy Karen mondja: "úgy tudják kilőni szavaikat, mint a nyilakat - nem fordítva figyelmet arra, mit hall meg ebből a másik ember, és hogy fogja tudni kezelni azt. Ebből következik, hogy önmaguk tökéletesítésének egy része annak gyakorlása, hogy gondolkodjanak egy pillanatra, mielőtt megszólalnak; s hogy tudatosan lépjenek ki önmagukból, hogy másokra is gondolhassanak." Mivel ezekben a hetekben ránk is hat a Nyilas energiája, különös figyelmet kell szentelnünk annak, mit, és hogyan mondunk ki másoknak.

A kabbalisták szerint minden szavunkban erő lakozik, s ezt az erőt egyaránt lehet jóra és rosszra használni. "Szavainkkal lehetőségünk van egyre több és több fényt hozni a világba, hogy megtörténhessenek a csodák; de ha rosszat mondunk másokról, ha a másik lelkét romboljuk, azáltal a világban lakozó sötétséget növeljük." - mondja Karen Berg. Ezért olyan nagyon fontos, hogy tudatában legyünk: amit kimondunk, az a jövőnket formálja. Spirituális házi feladatot is kaptunk a hónapra: tegyünk róla, hogy a nyilak, melyeket az univerzumba bocsátunk, pozitív erőt képviseljenek; így pedig csak a jó és a fény térhessen vissza hozzánk és világunkba.

Fényes hetet!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag
www.facebook.com/SteinerKristofOldala
www.whitectityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr216963645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása