Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. november 30.

 

csodás álmok.jpg

 

 

Csodás álmok jönnek

A kabbalisták tanításai szerint a Nyilas hava a csodák hónapja. Ám csodák csak azokkal történnek, akik teljes bizonyossággal hisznek bennük - és persze észre is veszik, ha valóban megesnek. Mert a legtöbben bizony - ahogy Mary Poppins mondta - nem látunk tovább a saját orrunknál.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy, akiket szerencsésnek titulálunk, valójában azok, akik képesek ajtót nyitni a csodák előtt. A Nyilas havában nagyon fontos, hogy ne az életünkből még hiányzódolgokra koncentráljunk (hiszen mindig lesz valami, amire éppen vágyakozunk, de még nem kaptuk meg), hanem vegyük észre, mindazt a varázslatot, ami körülvesz minket, és értékeljük nagyra, ha egy új ajtó nyílik ki előttünk. Harácsolva, követelőzve alanyi jogon várni a sikert, a szeretetet, vagy a lelki békét olyan, mintha valaki száraz akarna maradni zuhanyzás közben - a kettő egyszerűen nem megy egyszerre. "Az önző gondolatok és tettek éles tűként lyukasztják ki személyes auránkat és globális szinten a spirituális ózonlyukat is, melynek célja mindnyájunk védelme." - írja Karen Berg, az Isten is visel rúzst című kötet szerzője.

"Gyakran gondolunk úgy az emberekre, hogy az egyik szerencsés a másik meg nem. Vannak, akik bármihez érnek, arannyá válik a kezük alatt, míg másokra folyton rájár a rúd. Azon töprengünk, hogyan lehet, hogy ez az ember ilyen gazdag, a másiknak mennyi gyereke van, a harmadik megtalálta a lelki társát, mi meg nem. " - mondja Karen, majd rámutat: mind tisztában vagyunk azzal, hogy mindannyiunknak megvan a saját sorsunk, így tulajdonképpen nincsenek szerencsés vagy szerencsétlen emberek.  Akik szerencsésnek tűnnek, csupán észreveszik az élet nyújtotta lehetőségeket, vagy valóban hisznek a csodákban." A féltékenység, irigység, kishitűség viszont épp, hogy taszítják a csodákat - hiszen még a látszólag jelentéktelen negatív gondolataink vagy tetteink is hatással vannak a világra, még akkor is, ha nincs vagy nem érzékeljük a közvetlen hatásukat.

Minél kevésbé tiszteljük egymást és önmagunkat, annál kevesebb eséllyel válthatjuk valóra az álmainkat. Ebben a hónapban a nyilas fénye rávilágít az igazságra: a csodák nem "érkezhetnek" illetéktelen kezekbe, olyanokhoz, akik nem tudnak mit kezdeni vele, nem értékelik azt, vagy önös célokra használják fel azokat.

A csodák megtapasztalásához tudatosságra, bizonyosságra, és türelemre van szükségünk.

 Fényes hetet!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag
www.facebook.com/SteinerKristofOldala
www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr636943491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása