Nesze!szer

Négy gyertya lángja

2014. november 30.

 

 

Advent első napján gyertyát gyújtunk. Az elsőt. Aztán a következő vasárnapon a másodikat is és egészen karácsonyig minden vasárnap eggyel többet. A várakozás gyertyái. 
A karácsonyt megelőző hónap nyitányát az adventi koszorúnk első gyertyájának meggyújtása jelenti. Van már koszorúd?  Milyet választottál? Ragaszkodsz a hagyományokhoz és a kerek koszorúra voksolsz, amin három lila gyertya mellett egy piros áll, zöld fenyőágak puha talapzatán? 
A kör alak az örökkévaló jelképe, a lila szín a bűnbánaté a piros az örömé, mindennek jelentése van.
De mindennek olyan jelentést adhatsz, ami a te lelkednek a legtöbbet jelenti. A koszorú legfontosabb eleme a négy gyertya, hogy legyen minden vasárnap egy csendes, meghitt pillanat, amikor a nagy család, vagy a kicsi, vagy magadban, barátokkal lángra lobbantunk egy-egy gyertyát a közelgő ünnep örömére.
A négy gyertyát teheted tálra, ágakra, textilre, csak úgy az asztalra, cserépbe, körbe, hosszába, négyzetbe, tehetsz mellé narancsot és nárciszt, szalagokat, gömböket, vagy hagyhatod egyszerűen, puritánul, hogy a koszorú éke ne is legyen más, mint a gyertya lángja.
Pont úgy, ahogy te szeretnéd, lelked örömének jól esően.
Szép karácsonyváró adventi napokat mindenkinek!
Nesze!Zsé

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr546944383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása