Nesze!szer

Citrom: a házi csodaszer

2014. november 30.

 

a citrom mint házi csodaszer_1.jpg

 

 

Rengeteg házi csodaszer vesz körül minket de sokszor nem is tudjuk milyen áldásos a hatásuk. Nagyobb jóságot fejthetnek ki sokszor mint egy-egy csodakence. Pont ilyen a citrom is, amelyről eddig maximum a haj világosító hatásáról tudtunk, pedig ennél sokkal több csudiságot rejt magába.

1., Arctisztító

Magas vitamin és sav tartalmának köszönhetően egyszerre tisztít és ápol. Eltünteti a fekete mitesszereket, elbánik a zsíros bőrrel és fertőtlenít hiszen minden lerakodott baktériumot eltávolít az arcodról.

Tipp:Vágj félbe egy citromot és masszírozd át vele az arcodat alaposan legalább 5 percig, majd langyos vízzel öblítsd át.

2.,Testradír

A testeden is alkalmazhatod a citromos vagy a citromolajos ápolást, radírozást. Ápolja a bőrt és a hegeket halványítja, illetve a sebek gyógyulását felgyorsítja. Fertőtlenítő hatásnak köszönhetően hamarabb begyógyul a sérülés, ezáltal kevesebb az esély a markáns hegecske megjelenésére.

3.,Szebb, világosabb körmök

A tartós körömlakk használat után a körmeink beszoktak sárgulni, amelyek nem mutatnak túl esztétikusan, ha épp pihentetni szeretnénk a körmünket és egy lakk mentes időszakot szeretnénk tartani. De van megoldás rá!

Tipp:Egy kávéskanál olívaolajat és egy kávéskanál citromot keverj össze, majd kend fel a körmeidre és hagyd rajta 10 percig. A citrom savas hatásának köszönhetően az elszíneződés megszűnik, az olaj hidratáló hatásával meg ápolja a körmünket.

4.,Száraz könyökre

Télen amúgy is szárazabb a bőrünk és több időt kell fektetni az ápolására így az egyik legkényesebb felületre is. Makacs szárazság és berepedezz könyökre szabályos gyógyír a citromos pakolás.

Tipp:Keverj össze citrom levét egy zacskó szódabikarbónát, majd kend fel a könyöködre. Hagyd egy kicsit megszáradni majd langyos vízzel mosd le. Bőrtípustól függően ismételd meg a műveletet hetente kétszer.

5.,Bye-bye korpák!

Ha masszív korpásodással küzdesz, de szívesebben próbálnál ki egy természetes módszert előbb, mint hogy vegyél drága sampont akkor próbáld ki a gyömbéres-citromos hajpakolást, amely segít a lelassítani a fejbőr hámlását.

Tipp:Keverj össze egy tálba egy citrom levét,  5 kávéskanál olívaolajat, reszelt gyömbért . Ezeket kavard össze langyos vízzel hogy egy masszív elegyet alkossanak, majd kend fel a fejbőrödre. Miután megszáradt mosd le meleg vízzel és samponnal.

6.,Elrontott önbarnításra is gyógyír

Télen amikor fehér a bőrünk de nem szeretnénk szoláriumba járni akkor sokan fordulunk az egyén önbarnítókhoz. De van hogy nem úgy sikerül az eredmény ahogy szeretnénk  és nehéz is a foltoktól megszabadulni. De a citrommal lágyíthatjuk a hibákat.

Tipp:Vágj félbe egy citromot és kezd el a kívánt felületet masszírozni, esetleg radírozni úgy 5 percig. majd alaposan mosd le meleg vízzel. A citrom savas bázisa segít oldani az önbarnító krémet.

Nesze!Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr746918925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása