Nesze!szer

5 szépségtipp amelyet anyunktól tanultunk

2014. november 27.

 

 

5 szépségtipp amelyet anyáinktól tanultunk.jpg

 

 

Bizonyára minden lány forgolódott anya sminkes asztala körül és álmodozott arról egyszer ő is így pingálja magát és olyan szép lesz. Azonban ma már tudjuk, hogy az időnként félelmetes maszkok, pakolások és furcsa krémek mennyire fontosan is voltak édesanyáink szépségének megőrzésében. Ezeket a rutinokat valószínűleg ma már mi is alkalmazzuk, de mi most össze is gyűjtöttük öt olyan tippet,trükköt amelyet biztosan anyától lestünk el anno.

1. Babaolaj

Csecsemőkorunkban nem csak a mi száraz bőrünket ápolta, hanem bizony anyáét is. Olcsó és egyszerűen fantasztikus. Ápolja és táplálja a bőrt mindennap, sokkal puhább és ragyogóbbá válik a bőr mindennapi használatától. Nem véletlenül élik virágkorukat a bőrszépítő olajok, hiszen az ő anyáik a babaolajok voltak.

2. A hajad a koronád

Egy nő haja és frizurája a szépségének koronája. Minden szépségápolási rituálé dísze, mert lehet szép a bőrünk és a sminkünk, de sehogy se mutat, ha a hajunk vagy épp a frizuránk nem illik hozzánk. Számtalanszor hallottuk azt a mondatot hogy jól gondoljunk meg minden egyes vágást és drasztikus változtatást. Természetesen ők ezt nagyon jól tudták, hiszen mindenki lapozgatta a családi fényképalbumot amely telis tele volt vicces dauerrel,fiús hajjal és tupírral.

3. Szánj magadra időt

A rohanás, gyereknevelés, bevásárlás, számlák és munka mellett szükség van relaxálásra és egy kis nyugira. Egyszóval hetente egyszer vagy kétszer, ahogy lehetőséged adódik rá szánj magadra egy kis időt és vegyél egy forró relaxáló fürdőt. Gyertyák, olajak, fürdősó és csend…csak erre lesz szükséged hogy újra feltöltődj és újult erővel vágjunk neki a hétnek, napnak.

4.Borotva helyett gyanta

Mindenki hallotta már hogy a borotválkozás erősíti a szőrszálakat, míg a gyanta rítkítja. Talán ez az egyik első szabály, amit magunkba szívunk kamaszkorunk első éveiben. Hiába gyorsabb és kevésbé fájdalommentes a borotva, ha később igencsak meggyűlik a bajuk az erős, fekete szőrszálakkal.

5. Igyál!

A szép bőr mit sem ér megfelelő belső hidratálás nélkül. Ezért is fontos, hogy mindig legyen nálad víz ha megszomjaznál, illetve hogy a napi 2-2,5 liter vizet megigyál. Hiszen mit sem ér a sok drága krém és pakolás, ha a bőrödet nem táplálód belülről is.

Nesze!Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr966918803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása