Nesze!szer

Kampány a csendért

2014. november 12.

 

wall-of-silence-celebs_glamour_30oct14_Pr_b_810x540.jpg

 

 

 

Bizonyára észrevettétek már, hogy szeretünk a nemes, illetve, mindig a szükséges ügy mellé állni és szót emelni annak érdekében. Hallatni a hangunk, mert csak és kizárólag közös összefogással érhetünk el változást. Az utóbbi időben olvashattatok már a sztárok körében igen népszerűnek bizonyult adakozási formáról, az Ice Bucket Challenge-ről, ami Magyarországon sajnos valami egészen új őrületbe torkollt át (és nem volt köze a segítségnyújtáshoz),az Always legújabb kampányáról a nők magabiztosságát illetően, avagy buzdítottunk már benneteket hajnyírásra, hogy aztán abból beteg gyermekek számára paróka készülhessen. Mindez csupán néhány példa a sok közül.

Amire most hívjuk fel a figyelmetket Angliából indult útjára, és az Avon, a Glamour, valamint a Refuge égisze alatt bontakozott ki a legújabb kezdeményezés, a Csend fala kampány, ami már egy kicsit komolyabb irányba tereli a hallgatóság figyelmét. A családon belüli erőszak, mint olyan körül szeretné megtörni a csendet. (Emlékeztek, mi is gyűjtöttük az aláírásokat!?) A dolog maga nagyon egyszerű, a résztvevők feltöltenek egy képet magukról, amelyen a mutató ujjukat a szájuk elé tartják függőleges irányban (utalva ezzel a hallgatásra), majd egy új internetes szakkifejezéssel élve betaggelik (bejelölik rajta) a kampányt: #WallOfSilence. Az összefogás létrejöttét maga az ötletgazda Charli Bailey így magyarázta: „Az én Csend fala kampányom arról szól, hogy a társadalomban mindenki kiáll nem csak a családon belüli erőszak, hanem pusztán amellett a tény mellett, hogy nem beszélünk eleget arról, hogy az erőszak következtében minden héten két nőt ölnek meg Anglia szerte.” Az Egyesült Királyságban egyébként az utóbbi időben tényleg nagy hangsúlyt fektetnek a családon belüli erőszak megfékezésére, a BBC nemrégiben még egy filmet is készített Murdered by my boyfriend címmel. Itt az idő tehát, hogy nemesebb célra használjuk fel a napi selfie-t és biztosítsuk támogatásunkról nő társaink ezreit világszerte. Hogy megtörjük a csendet Nők körül, mint Te, mint Mi. Elindíthatnánk egy ilyet Magyarországon is, nem?!

Te be taggeled magad?

Nesze!Bogi

 

 

wall-of-silence2_glamour_30oct14_Pr_b_810x540.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr236883869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása