Nesze!szer

A Kézmosás Világnapján nyerj Mannákat!

2014. október 15.

 

 

wash.jpg

 

Világnapból ezer és ezer és ezer féle és fajta van, tele hülyeséggel. Ám ma egy igen fontos dátum van. Október 15-e ugyanis a Kézmosás Világnapja. Először erre mi is legyintettünk, aztán rájöttünk, igazán figyelni kell erre, ha jobban belegondolunk saját életünkbe is. Rémesek ugyanis az állapotok ezen a téren és főleg ilyenkor, ősszel kell fokozottan ügyelni, hogy a szép sárga faleveleket vigyünk haza a közösségi megmozdulásból, ne egy újabb vírust. És ha vásárolni megyünk, vagy csak kávézni a barátnővel! A plázákban bizony, a mellékesek kilincse a legnagyobb veszélyforrás, ugyanis igen kevesen fertőtlenítenek előtte és utána. (Mi igyekszünk könyökkel megoldani a dolgot, vagy a ruha szárával, hogy a bőrünkkel ne érintkezzen!). Van egy elég durva adatunk is. A nők egynegyede nem mos wc után kezet, a férfiaknál ez a szám még rosszabb, náluk csak minden második megy a mosdóhoz a "pössentés" végeztével. Pedig előtte és utána is 15 másodpercen keresztül kéne mosnunk a mancsainkat, majd papírtörlővel elzárni azt! (Ha puszta kézzel tesszük, mit sem ér az addigi munkánk!) Mert például 20 perc alatt megduplázódnak a kezünkön a baktériumok. Még néhány "érdekesség". 

  • 2-10 millió baktérium lehet az ujjhegyünk és a könyökünk közti területen

  • Csak az alkaron 10.000 baktérium lehet

  • A kézen megtelepedő bacik 3 órán át is képesek életben maradni

     

    (Azért ne felejtsük el Semmelweis Ignác nevét sem a témában, akinek köszönhetjük, hogy szülés után biztonságban vagyunk!)

 Mi most mindenképpen szeretnénk segíteni neked, hogy ősszel is rendesen vigyázz magadra, és igazán prémium kézmosásban legyen részed otthon. Osszad meg ezt a postot és válaszolj kérdésünkre a faebookon. Cserébe mi Manna folyékony szappanokat sorsolunk ki, levendulásat és ylang-ylang illatúakat. (Mi ezeket használjuk itthon, nagyon imádjuk!) 

Kérdésünk: 

- a férfiak hány százaléka nem mos kezet bizonyos tevékenységek után?

 

handwashing_2009_e.jpg

 

 

CocoLevendulaFolyekonySzappan_hangulat (1).jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr96794339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika Szikszai 2014.10.15. 14:05:14

50%-a nem mos kezet. :-/ :-)
süti beállítások módosítása