Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. szeptember 14.

 

journey3.jpg

 

Készen állsz az időutazásra?

Bár a nyár még csak most ért véget, a levegőben valahogy már ott van az őszi-téli nagy ünnepek ígérete - ilyenkor pedig lelkileg is fel kell készülnünk. Ahogy a kis herceg rókája mondta, "díszbe kell öltöztetnünk a szívünket". Ennek érdekében pedig a kabbalisták az őszt ön-reflekcióval töltik: 30 napon keresztül figyeljük a viselkedésünket, a gondolatainkat, és igyekszünk a szokásosnál kedvesebben és körültekintőbben bánni a környezetünkkel.

"Tartjuk magunkat azon ígéretünkhöz, hogy ellenállunk annak a késztetésünknek, hogy másokról rosszat mondjunk? Kihasználjuk a lehetőségeket, amikor szépet és jót mondhatunk valamiről vagy valakiről?" - teszi fel a kérdést Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója, aki szerint renkívül fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy mindaz. amit másoknak adunk, az fog visszatérni hozzánk teljes mértékben. Persze nem kell ahhoz kabbalistának lenni, hogy megértsük: az emberi szavak az emberiség talán legnagyobb erejű és hatású eszközei: például ha reggel kedvesen szólítjuk meg a kedvesünket, vagy a kollégáinkat, ők hasonlóképpen kedvesebben viselkednek majd valaki mással - ellenben ha türelmetlenek, stresszesek vagyunk, egyetlen negatív szó az egész világunkat megváltoztathatja.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy mindannyiunk egyenként is sokkal hatalmasabb, sem mint azt el tudnánk képzelni - mégis a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére, mindenki időről időre elbukik. És bár az élet viharait nem zárhatjuk ki örökre, az azonban már rajtunk múlik, mit teszünk, miután elbuktunk. Ha azt mondjuk : "úgysem sikerül megváltoznom", a hőn áhított boldogság is messzire szalad. Éppen ezért a tanárom azt tanácsolja: húzzunk ki saját magunkat a mocsárból, és tovább haladunk az változás felé. Hogy ez könnyebben menjen, a Központban megtanulunk egy 4 lépéses módszert, amely ténylegesen semlegesíti az általunk teremtett, és az univerzumba szétküldött negatív erőket.

 

1.lépés: Emlékezz vissza az általad kimondott negatív szavakra.
2. lépés: Érezd át az a fájdalmat, amit a szavak kimondásával akkor és ott okoztál magadnak vagy másoknak.
3. lépés: Menj vissza az időbe és képzeld el képszerűen a lelki szemeid előtt a szituációt újra, de most már a negatív szavak helyett akkor és ott pozitívakat használj. 
4. lépés: Tegyél fogadalmat, hogy ezt a hibádat még egyszer nem követed el.       
                                                                                                                                               

Egy kínai mondás szerint mikor megszülettünk, mindenki nevetett körülöttünk, mi pedig sírtunk. Ha spirituális életet élünk, kedvesek vagyunk másokkal, és nem fordítunk hátat a küldetésünknek, hogy kemény munkával önmagunk jobb változatává alakuljunk, mikor elhagyjuk ezt a világot, mindenki sírni fog - és csak mi fogunk nevetni.

Fényes hetet mindenkinek!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag 
www.facebook.com/SteinerKristofOldala
www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr846694869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása