Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. augusztus 31.

 

77612f853edac497335305e697b71a88.jpg

 

Te már szűz vagy?

Üdv a Szűz havában, a nemes lelkű, elkötelezett, keményen dolgozó zodiákus szülötteinek érájában.  A figyelmes, és gondoskodó szüzek jelleme most, a csillagjegy holdhavában mindannyiunkban fellelhető, ám ezzel együtt a keresztjüket is átadják nekünk: különösen kritikusak vagyunk másokkal, és önmagunkkal szemben is. És mivel a szűz jegyűek számára az élet során elvégzendő életfeladat az, hogy képessé váljanak a dolgokat, és az embereket tisztelni őket „olyannak, amilyen”, mostanság nekünk is meggyűlik a bajunk a környezetünk elfogadásával.

Ám Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója rámutat: a szűz kritikus szeme még javunkra is válhat ebben a hónapban, éppen azért, mert a spirituális munka, ami ránk vár, a mélyen magunkba tekintésről szól. „Az összes hónap közül, a szűz havában van a Föld legközelebb a Naphoz. Ez spirituális olvasatban így hangzik: a Fény közelebb van, mint valaha. Jól megvilágítja majd negatív jellemvonásainkat, melyeket, majd kigyomlálhatunk, illetve átalakíthatunk. Ezen kívül ez a hónap segít, hogy megtegyük mindazt, amiről már régóta tudjuk, hogy segítené a spirituális fejlődésünket, de mind ezidáig a különféle nehézségek miatt nem tudtuk megtenni. Sőt, arról se feledkezzünk meg, hogy nem számít, milyen mélységekbe jutottunk is el az életünk során, mindig van visszavezető út a Fényhez.” – mondja Karen.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, a változáshoz a legjobb jó kiindulási alap, ha megvizsgáljuk életünk azon területeit, ahol a legnagyobb bajban vagyunk. Ezen a héten Karen Berg azt tanácsolja: figyeljük meg, hogyan kommunikálunk másokkal - lehet, azzal van a gond, amit kimondunk, de lehet, hogy épp azzal, amit nem. És persze a tetteinkkel is lehetnek problémáink: azzal amit teszünk, vagy épp a mulasztásaink. Vizsgáljuk meg az életünket, és amit találunk, az biztosan választ ad a kérdéseinkre – ám akármi legyen is az, nem szabad ostoroznunk magunkat.  Önsajnálat helyett inkább örüljünk neki, hogy megtaláltuk, hol érdemes elkezdeni az aprólékos munkát.

A tanárom azt kérte tőlem: a szűz havának első hetében tekintsek úgy az életemre, mint egy felújítandó házra. “Készíts egy listát azokról a dolgokról, amiknek menniük kell, és egy másik listát azokról, amit pedig be akarsz szerezni a felújított házba.” Javaslom, hogy te is állíts össze egy hasonló listát, és ha túl sok olyasmit találsz rajta, amit “ki akarsz dobni”, ne keseredj el. A Szűz hava legalkalmasabb arra, hogy  tiszta lappal kezdd újra az életet.

Fényes hetet!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr626652557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása