Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. augusztus 03.

 

 

kristóf oroszlán.jpg


Oroszlánüvöltésre fel!

A kabbalista naptár szerint beköszöntött az év egyik legenergikusabb, és legfelkavaróbb hava: az oroszláné. Elég, ha a családunkban, baráti kkörünkben lévő oroszlánokra gondolunk, vagy akár a világ híres oroszlánjaira – mint Madonna, vagy Napóleon - már előttünk is van a képlet: a jegy szülöttei heves természetűek, nagylelkűek, és rengeteg energiával lettek megáldva. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy az oroszlán küszködik a legtöbbet a saját egójával – olyannyira, hogy gyakran észre sem veszi: a saját önzése az, ami elválasztja őt céljai elérésétől…

 Az oroszlán csillagképet a nap uralja, mely a naprendszerünk minden bolygójának meleget sugároz. Nem meglepő, hogy az orszlánok szeretnek a figyelem középpontjában lenni: imádják, ha bókolnak nekik, és minden körülmények között megkövetelik mindenből a legjobbat maguk és szeretteik számára. Mivel a hónap spirituális energiája mindannyiunkra hatással van, a kihívás számunkra, hogy a fent említett ösztönökkel szembe menjünk: engedjük el a dolgokat, amihez görcsösen ragaszkodunk. Ne higgyük magunkról, hogy mi mindent jobban tudunk mindenkinél, és ne ugorjunk fejest a dolgokba anélkül, hogy előtte átgondoltuk volna mikén  is fogunk az adott helyzetből kikeveredni.

Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója azt tanácsolja: tartsuk a fülünket és a szemünket nyitva, a szánkat pedig csukva. Ez az a hónap amikor a bizonytalanság a legváratlanabb pillanatokban zavarja meg a dolgok hétköznapi menetét: elbizonytalanodunk a munkánkkal, családunkkal, magánéletünkkel kapcsolatban, és különösen érzékennyé válunk azzal kapcsolatban, hogy másoknak mi a véleménye rólunk. Ezekben a helyzetekben érdemes leülni és meditálni egy percet, vagy egyszerűen csak tenni egy sétát a háztömb körül, esetleg megölelni egy nagy, erős fát – mindezekkel kapcsolódhatunk a bennünk élő Fényhez, és a tudatosság magasabb szintjére léphessünk, és visszaszerezzük az elveszett bizonyosságot.

Ez persze csak akkor működhet, ha nem kizárólag magunknak kérünk oltalmazást: amikor imádkozunk, meditálunk vagy bármi más módon kapcsolatot teremtünk a felső világgal, mindig emlékezzünk meg másokról is: a szenvedőkről, akik a háborús övezetekben, káoszban élnek, vagy azokról, akik betegségekkel küzdenek. Küldjünk nekik védelmet nyújtó és gyógyító energiákat. A Kabbala Központban azt tanuljuk: ha fizikailag nem is vagyunk képesek a káosz útját állni, a saját életünk káoszán uralkodhatunk. Ahogy Fűzanyó mondja a Pocahontasban, amikor egyik ágával megérinti a víztükröt, ésvízgyűrűk egyre hatalmasabbra nőnek: csak valakinek el kell kezdenie.

Bármelyikünk képes elindítani a pozitivitás hullámait, melyek olyan helyekre juthatnak el – segítve és oltalmazva másokat – amelyekről nem is álmodtunk volna. Így mentjük meg önmagunkat és az egész világot egyetlen pozitív gondolat erejével.

Fényes hetet minenkinek!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr366569927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása