Nesze!szer

10 hasznos tipp sminkeléshez

2014. július 23.

 

 

large (4).jpg

Vérbeli csajok lévén nagyon szeretünk sminkelni, vannak napok, amikor profikat megszégyenítő módon nyúlunk az ecset után, és olyan makeupot kanyarítunk magunkra, amit Audrey Hepburn is megirigyelhetne, néha azonban egyszerűen nem jön össze,de többé nem kell búslakodnunk, csak előkapni ezt a 10 „aranyszabályt”, ami bármikor jól jöhet.

1. Alapozni csak óvatosan

Semmi szükség rá,hogy vakold az arcod,válassz inkább egy lágy textúrájú könnyű alapozót vagy színezett hidratálót, az apróbb bőrhibákra pedig korrektort.

2.Az alapozót ott próbáld ki ahova való

Ha vásárlás előtt ne a kézfejeden teszteld,vajon megtaláltad-­e a megfelelő árnyalatot,hiszen nem ott fogod használni.Kenj egy keveset a nyakad és az arcod közé,jól dolgozd el,és egyből tisztább

képet kapsz.

3.Ne hagyj foltokat

Nem kell,hogy az alapozót belemasszírozd a bőrödbe,de azért ügyelj arra,hogy megfelelően oszlasd el,különben foltos maradsz.

4.Használj kisebb ecsetet a felvitelre,nagyobbat az eldolgozáshoz

Ha ecsettel szereted felvinni az alapozód,akkor először egy kisebbel vidd fel,végül egy nagyobb ecsettel dolgozd el.

5.A bronzosítót helyettesítheted egy hasonló színű szemfestékkel is

Ha éppen kifogytál a bronzosítóból,a szemhéjfesték is tökéletesen megteszi

6.Az alapozóból kerüljön a nyakadra is

7.A sminkelést kezd a külső szemzugból

Sminkelni olyan,mint építkezni;kis lépésekben haladva építed fel a végeredményt,és nem mázolod rögtön feketére az egész szemhéjad. Kívülről befelé érdemes haladni, a legvilágosabb árnyalattól a legsötétebbig.

8.A folyékony szemhéjtust könnyebb felvinni,ha lefelé nézel

Egy nagyító tükörre lesz csak szükséged a művelethez,így az sem baj,ha nem tudsz tökéletes cicaszemeket festeni,ezzel a módszerrel megkönnyítheted a dolgod.

9.Ha füstös sminket szeretnél

Első lépésben szemceruzával rajzold meg a kontúrvonalat a felső szempillád tövébe,és csak ezután vidd fel,majd dolgozd el a szemhéjpúderrel,így tartósabb végeredményre számíthatsz.

10.Élvezd a sminkelést!

...és ne parázz,ha véletlenül elrontod,hiszen így is gyönyörű vagy!

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr576532807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása