Nesze!szer

Hasznosságok fesztiválra

2014. július 10.

 

balaton sound.jpg

 
 
Úgy döntöttünk, adunk néhány praktikus tanácsot azoknak, akik még otthon pakolásznak a bőröndbe, hogy aztán belevághassanak a több napig tartó fesztiválozásba: 
 
Higiénia
A szabadtéri rendezvényeken általában mobil és konténeres WC-k is vannak. Ezeket feltételezhetően folyamatosan takarítják és karbantartják... de azért ennek ellenére mindig legyen nálunk papírzsepi, egy kis csomag törlőkendő és antibakteriális kézfertőtlenítő gél. 
 
Szépségápolás
A sminkelés során vegyétek figyelembe, hogy valószínűleg egy egész éjszakát ki kell, hogy bírjon "elmozdulás" nélkül. Az alapozónál ne feledjétek: a kevesebb több! Fontos, hogy vízálló szempillaspirált és szemceruzát használjatok, különben folyton azzal lesztek elfoglalva, hogy mennyire kenődött el a szemetek. 
A fesztiválon legyen nálatok valamilyen szájápoló, mert napközben a napfény és/vagy szél, este pedig a szívószálas koktélozás kiszáríthatja. Mi azt tanácsoljuk, hogy mikor hazaérkeztek, legyetek bármennyire is fáradtak, a sminklemosást ne hanyagoljátok el! Reggel pedig első dolgotok legyen a fogmosás után, hogy alaposan bekenjétek az arcotokat valamilyen hidratáló krémmel. (Az alkohol ugye dehidratál!) 
Hogyha már napközben is mulatnátok, akkor kenekedjetek be napvédővel, hogy még véletlenül se égjetek le a tűző napon és nem hülyeség a kalap viselése! 
 
Hajápolás
Ha fesztiválról van szó, akkor bármi szóba jöhet ha hajunk díszítését illeti. Biztosan lesznek majd virágkoszorús, kendős, indián tollas, fonott, fánkos és mindenféle frizurájú lányok a Soundon is. Pártoljuk a vagányságot, de egy elsősorban való koncertélmény vagy egy hirtelen jött felhőszakadás tönkre teheti a hajkoronánkat (szó szerint), ezért mindig legyen nálunk hajgumi és egy-két hajcsat!  
Közérzet
Szerintünk semmi baj nincs azzal, hogyha valaki az itókázástól könnyebben ellazul. Viszont, a mértéktartás konkrétan életmentő lehet - főleg másnap. Ajánljuk a C-vitamin tablettát, ami segít az alkohol lebontásában. Buli után is jó, de egy több napos mókázás alkalmával, akár már reggel bevehettek belőle egyet. Segít regenerálódni egyik estéről a másikra, és sokkal kevésbé lesztek másnaposak. Persze, azért a keverés mellékhatásait nem küszöböli ki! A biztonság kedvéért készüljetek fejfájás csillapítóval is...
 
Ruházat
Nyilván azt nem mondhatjuk meg, hogy ki mit vegyen fel, de jó ha minden eshetőségre felkészültök! 
Ha kánikulára figyelmeztetnek, akkor esetleg melltartó helyett viseljetek magatokon fürdőruha felsőt, hogy a nagy hőségben fesztelenül levehessétek a pólótokat. De, hogy még véletlenül se fenyegessen a napszúrás, viseljetek kalapot, sapkát vagy egy kendőt.
Ha hűvösebb az idő, akkor öltözzetek rétegesen. Hogyha kintről-bentre vagy bentről-kintre mentek, akkor mindig tudjatok le vagy fel venni valamit magatokról. Felülre javasoljuk a kardigánt, a kapucnis pulcsit, a bőr-, vagy a farmerkabátot. Alulra pedig farmernadrágot, de ha enyhébb az idő akkor maxi szoknyát vagy farmersortot. 
Eső esetén talán nincs praktikusabb egy klasszikus fekete gumicsizmánál, ami mellé szerezzetek be egy eldobható esőkabátot is. Ha száraz az idő, akkor cipő kérdésben a torna-, és pipás edzőcipőket javasoljuk. 
Egyébként napközben legyen hideg vagy meleg az idő, hajnalra mindig lehűl a hőmérséklet, úgyhogy mindig kössetek valamit a derekatokra, hogy azt magatokra tudjátok venni, ha fáztok. És a legtutibb, ha visztek egy pár zoknit is, hajnalban az azért jól jöhet valamelyik barátnőnek is, aki csak egy balettcipőt húzott...
 
Mindenekelőtt pedig érezzétek jól magatokat!
Nesze!Dia
La Roche-Posay Hydraphase hidratáló krém - 5 399 Ft
Dettol Antibakteriális Kézfertőtlenítő Gél - 799 Ft
LRP Hydraphase hidratáló krém 5399Ft.jpg
Dettol_gel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr696495405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása