Nesze!szer

Azok a csodálatos balerinák...

2014. július 08.

 

balerina shoes.jpg


Most nem a táncos balerina hölgyekről lesz szó hanem a sokak által kedvelt balerina cipőről. Szín, anyag és forma terén is van miből választani, ami azonban közös bennük hogy hosszan és rendszeresen viselve nem tesz jót lábainknak. (A jellege miatt a feles láb méretű hölgyek nem is tudják választani mert vagy kilépnek belőle vagy túl szoros.) Eltekintve a cipő választástól az alapvető probléma a lábra gyakorolt hatása, amit én sajnos a gyakorlatban, pedikűrösként látok... 
-A kis lábujj bőrének folyamatos nyomása és dörzsölése mellett bőrkeményedés és tyúkszem is alakulhat ki

-A sarok részen feltörheti a bőrt, vízhólyag és bőrkeményedés is lehet

-Megint a sarok részen a talpnál, ha tartás nélküli anyagból van a lábbeli: perem szerűen bőrkeményedés alakul ki
-Az Achilles ínen sajnos úgy le tudja dörzsölni a bőrt, hogy más cipőt sem fogunk sokáig viselni

-Bütykösödésre hajlamosaknál ez a cipőcske  gyorsítja és erősíti a folyamatot. Az ujjak tetején a nagy lábujj mellett szintén

-A túl vékony talp kialakításnál olyan érzésünk lehet, mintha hátra dőlnénk ilyenkor korrigál a testünk és jobb esetben csak a lábfejünket rosszabb esetben a térdünket és a hátunkat is terheli.

Láttam már húsig legyalult sántikáló lábakat... De nem akarunk elijeszteni senkit, itt is a megelőzés a megoldás. Annyit kell tennünk, hogy mielőtt felvennénk azt a csodálatos balerinát, leragasztjuk a labunkat ott, ahol picit is nyom vagy dörzsöl vagy szűk a cipő.Kapható áttetsző és nagyon jó test színű tapasz is, ezek ha némileg kilátszanak sem lesz ciki. Ha így indulunk útnak, akkor elkerülhetjük hogy sérülések mellett szokja meg lábunk a topánt. Egészen apró titok zoknikat is találunk, ez is jó megoldás ha puha anyagból van, mert védi a lábunkat a nyomástól és csökkenti a dörzsölést. Amennyiben ezt választjuk. arra mindenképpen figyeljünk hogy a mini zokni ne csússzon le. Talpbetét használatával pedig megoldhatjuk ha túl vékony talpú modellt választottunk.
Már bütykös vagy csak erre hajlamos hölgyek vegyenek speciális tehermentesítőket. (szilikonos lábujj gyűrű, bütyök védő, kalapácsujj védő)

A lényeg hogy nem kell lemondanunk a csodálatos balerinákról! 

(Brigi a secretnails szalonban ápolja a lábakat és készít mesés körmöket, facebook oldal ITT.)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr746482647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása