Nesze!szer

A nagybetűs hajvasaló

2014. július 08.

 

classic_nagy1 (1).jpg

Szerintünk mindenkinek van valamilyen káros szenvedélye, ami nélkül nem tud hosszútávon meglenni. Nekünk ilyen a hajvasalás. Tudjuk, hogy ártalmas a hajszerkezetünkre és, hogy a tincseinket egy komolyabb hajszárító segítségével is puhára egyenesíthetnénk némi idő és türelem ráfordításával, de ennek ellenére sem vagyunk hajlandóak lemondani róla. Kedvenc kerámia bevonatos eszközünkkel boldogan vasalunk, míg meg nem halunk, vagy el nem romlik... De történt az eset, hogy néhány héttel ezelőtt, meghívást kaptunk a Great Lengths Salonba (elérhetőség ITT), ahol megismerkedtünk, majd kipróbálhattuk a prémium kategóriás ghd termékeket. Aztán az elmondottak és a tapasztalataink alapján rá kellett jönnünk, hogy bizony egyik ghd hajformázó sem káros a szenvedélyünkre, illetve annak "alanyára". Ugyanis, ghd-ék hosszú évek tesztelésével bebizonyították, hogy a hajvasalás legoptimálisabb hőmérséklete 185 fok és nincs szükség a hőmérséklet változtatására. Sajnos, a túl magas vagy a nagyon alacsony hőmérsékleten történő formázás kiszáríthatja a hajat és károsíthatja a kutikulákat, melyek elkezdenek emelkedni. Ha pedig a száraz haj ‘szomjas’ lesz, elkezdi felvenni a légkör nedvességét, vagyis párás időben ne is álmodjuk arról, hogy tartós marad az egyenesség. Viszont, ha állandó 185 fokon vasaljuk a hajunkat, akkor:
  • hatékonyan finomít és zár a haj kutikula rétege, növelve annak ellenállását a töredezéssel szemben;
  • megtartja a haj nedvességét, még tovább növelve a selymességet;
  • hosszabb, tartósabb eredményt kapunk, mert a haj erősebben áll ellen a párásodásnak.
Mi a Gold V Classicot próbáltuk ki, ami egy csillogó arany díszítésű, kerámiás borítású hajformázó. Lapjai lekerekített formájúak és mozgathatóak, amivel tudjuk a hajtövet emelni. A bekapcsolást egy pittyegés jelzi, majd 15-20 másodpercen belül felmelegszik. Azt tapasztaltuk, hogy a vasalás folyamata lassabb volt és több időt igényelt, mint egy átlagos 220-230 fokon üzemelő készülékkel. Viszont, az eredmény határozottan tartósabb! Míg, a megszokott készüléket napi rendszerességgel vettük igénybe és csinosítottuk vele körbe a hajunkat, addig ezt elég volt két-három naponta bekapcsolni, vagy esetleg csak a hajvégek minimális igazítására volt szükség. Az eredményt ugyan nem láttuk fényesebbnek vagy lágyabbnak, viszont feltűnt, hogy kevesebb töredezett hajvég potyogott a mosdókagylóba. Ami szerintünk még jó pofa, hogy alvó állapot funkciója miatt, használat után 30 perccel kikapcsolnak, amit szintén egy pittyegés kísér.
Ugyan, ez a hőfok még nem roncsolja a hajszerkezetét, hő elleni védelemre akkor is szükség van! A tesztelés során mi ghd Hőelleni védelem spray-t használtunk, amit száraz és nedves hajra is lehet fújni, a tövektől egészen a hajvégekig.
 
Ha rászánnátok magatokat, akkor csak mondjuk, hogy a ghd termékei a magyarországi referenciaszalonban, a Great Lengths Salonban és a partner szalonokban érhetőek el, amiknek elérhetőségeit ITT találjátok. A lehetőséget ezúton is köszönjük Schmidt Ágnesnek!
Nesze!Dia
 
ghd V Classic - 56 700 Ft
ghd Hőelleni védelem spray, 120 ml - 4 200 Ft
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr586482613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása