Nesze!szer

Mi teszi a jó főnököt?

2014. június 28.

 

 

69465_galeria_ordog_pradat_visel2.jpg

 

Aki látta a Förtelmes főnökök című filmet, tudja milyen egy rossz főnök. Az olyan embertípusok, akik szerint vezetőnek lenni egyet jelent a saját irodával, döntéshozói jogkörrel és egy küldetéssel, aminek egyetlen célja a profittermelés. Sajna ez a hozzáállás nem a filmbeli szereplők sajátossága. Az Egyesült Államokban végeztek egy felmérést, amelyből  kiderült, hogy az emberek 60%-a nem csak az alacsony fizetés, és a csekély mértékű jutattások miatt boldogtalan a munkahelyén, a főnökük sem könnyíti meg a mindennapjaikat.

És ez a tendencia valószínűleg nem csak az USA-ra jellemző, hiszen még számos olyan munkahely létezik, az elsődleges szempont még mindig a nyereségtermelés, a pozitív munkahelyi légkör megteremtésével szemben. Pedig egy olyan világban, ahol nem szégyen, ha hibázunk, és nem vagyunk állandó nyomáskényszer alatt, az emberek tevékenységét nem is munkának, sokkal inkább alkotásnak nevezhetnénk. Már csak az hiányzik, hogy erre a cégvezetők is rájöjjenek.

Összegyűjtöttük a szerintünk 3 legfontosabb erényt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valakiből jó főnök legyen:

1. A jó főnök egyben tanár is

Mentorálni a munkatársakat hosszútávon megtérülő folyamat, hiszen legyen szó akár új-vagy régi kollégáról, azok, akik érzik, hogy áll mögöttük valaki, aki segít megismerni és jobban megérteni a vállalat belső rendszerét, ezzel szakmai-csak úgy, mint személyiségi- fejlődésre ösztönzi őket, és hozzá járul egy szilárdabb kötődés kialakításához a vállalat felé.

2. A jót keresi az emberekben

Talán az élet minden területére igaz lehet, hogy ha a rossz dolgok helyett a pozitív tulajdonságokra koncentrálunk, odafigyelünk az emberekre, észrevesszük, ha nehézségeik támadtak, és nem fukarkodunk a bátorító szavakkal, a kollégáink valóban tisztelni fognak, mert tudják, ránk mindig számíthatnak.

3. Egyénekben gondolkodik

Nem vagyunk egyformák, ezért az is teljesen természetes, hogy egy vállalaton belül vannak jobban és rosszabbul teljesítő személyek. Éppen ezért nem is szabad mindenkit egy kalap alá venni, egyénenként kell kezelni a beosztottjainkat, megismerni az erősségeiket, és segíteni nekik abban, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból. Hiszen, ki ne akarna egy olyan munkahelyen dolgozni, ahol az egy csónakban evezünk, nem csak egy felszínes duma, hanem tényleg közös érdekeket, és kölcsönös együttműködést jelent?!

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr426432087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása