Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. június 22.

 

vidám vasárnap smink.jpg

 

Az egyetlen tévedés, hogy léteznek tévedések


Azt hiszem, a Szex és New York hat évadának egyik legemlékezetesebb pillanata, amikor Berger, Carrie szerelme egy cetlin szakított: „Sajnálom, nem megy.” És bár Carrie állította:nem érti, hogy történhetett mindez ilyen hirtelen, a valóságban a „hirtelen”, és az  „egyszercsak”, vagy a „véletlen” szavak mind-mind azt mutatják: nem akarunk, vagy nem merünk felelősséget vállalni a tetteinkért, és azok következményeiért. „A pasi hirtelen elvált a feleségétől.”,
„Egyszer csak tönkrement a cég.”, „Az életem hirtelen kiüresedett.”  - mondogatjuk gyakran, pedig már Joseph De Maistre, francia filozófus is megmondta: „Vaksors, véletlen? Üres és értelmetlen szavak! Inkább ezt mantrázhatnánk: A Gondviselés inkognitói." Egyszer és mindenkorra ideje megjegyeznünk: a legnagyobb tévedés a világon, hogy vannak tévedések, balesetek, véletlenek. Minden okkal történik, és minden okozat egy újabb lehetőség arra, hogy közelebb kerüljünk a jobb, türelmesebb, elfogadóbb énünkhöz – ezen keresztül pedig ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket és a céljainkat a világban.

 „Abban a pillanatban, mikor észreveszed, hogy minden zavarosnak tűnő élethelyzet a saját javadat szolgálja, máris közelebb kerülsz a tisztánlátáshoz.” áll Michael Berg Titok című könyvében. „Gondolj csak bele: ha elveszve érezed magad a sötétben, és sem is reménykedsz benne, hogy az alagút végén ott a fény, akkor az örök vakságra készíted fel magad. Olyan, mintha azt mondanád: nincs igazság, jóság, boldogság a világon! Ezek a gondolatok pedig valóban megágyaznak a végtelen sötétségnek.” A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy bármin is dolgozunk, tudnunk kell: ha erőfeszítéseket teszünk, azokat minden esetben sikerek koronázzák majd. A megjelenő eredmények viszont nem mindig egyeznek azzal, amiket elterveztünk. Gyakran előfordul, hogy egy megmagyarázhatatlan áldás a sorsunkban az élet más területén tett erőfeszítés eredménye. Sokat adunk egy kapcsolatba, ami látszólagosan sehova nem vezet, majd a szakítás után találkozunk a Nagy Ő-vel, és az önzetlenség, az odaadás, amelyet egy korábbi kapcsolatba fektettünk „váratlanul” megtérül. Fáradhatatlanul dolgozunk egy projekten, ám a cég csődöt mond. Ekkor „egyszer csak” a másik, sokkal jobb munkalehetőség az ölünkbe hullik. Mindig észben kel tartanunk hát, hogy - bár nem mindig látjuk az eredményeket ott, ahol elvárjuk őket - az energia sosem vész el.

Ezen a héten ne hagyd, hogy a káosz magával ragadjon. Ha kihívással szembesülsz, mielőtt reagálnál rá emlékezz: „Azért történik, mert ez szolgál engem a legjobban.” Talán nem a szemed előtt bontakozik ki, és talán nem látod meg spontán a dolog pozitív oldalát, de ha nem omlasz össze, hamarabb észreveszed majd a bizonyosságod eredményét, mint hinnéd. Ahogy Yehuda Berg mondja: „A bizonyosság valódi próbája nem akkor érkezik el, amikor minden rendben van és az élet simán zajlik, hanem amikor úgy tűnik körülöttünk minden, darabokra hull. Nem véletlenül használtam az ’úgy tűnik’ kifejezést az előző mondatban, mert valóban csak ÚGY TŰNIK. Ugyanis mindez csak egy illúzió: amikor úgy tűnik a dolgok szétesnek, a valóságban egyre inkább kezd összeállni minden.” Nem szükséges, hogy mindig lássuk a nagy képet, de az fontos, hogy mindig emlékezzünk rá, hogy van nagyobb kép.


Fényes hetet mindenkinek!


www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr106398377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása