Nesze!szer

Mielőtt spiráloznál

2014. június 16.

 

 

 

waterproof-mascara.jpg

 

Amennyiben ki kellene választanunk, melyik a kedvenc sminktermékünk, egészen biztosan a szempillaspirált jelölnénk meg, hiszen még a legrosszabb napjainkon is feldobja a kinézetünket, akkor is, ha ezen kívül nem viselünk több sminket. Hiszitek vagy sem, ennek ellenére mégis sok nő nincs teljesen tisztában a spirál tulajdonságaival (nemcsak úgy általában, a sajátjával sem!), és nem ismeri azt a néhány alapvető használati tippet, amit jobb betartani, ha igéző tekintetre vágysz.

1. Ismerd meg a spirálod

Nem kell, hogy kívülről fújd az összetevőket, elég, ha 1-2 alapfunkciójával tisztában vagy, például; optikailag nagyít és göndörít. Ezen kívül az sem hátrány, ha tudod, mire valók a különböző hosszúságú és méretű kefék.

2. A fekete mindenkinek jól áll

Legyen bármilyen bőrtónusod, a klasszikus feketével nem tudsz mellélőni, napszaktól, alkalomtól, egyéntől függetlenül mindenkin jól mutat. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kísérletezzünk, nyugodtan legyetek bevállalósak, ne féljetek kipróbálni a színes szempillaspirálokat sem, de vigyázzatok, ha túlzásba estek, még a végén úgy fogtok kinézni, mint Kesha egy durvára sikerült buli után.

3. Miért jó a szempilla göndörítő?

Ha nem vagy olyan kiváltságos helyzetben, hogy természetes kunkori szempillákkal áldott meg az élet, a szempillaspirál mellett a göndörítő is jó barátod lehet, ugyanis a segítségével egy pillanat alatt Bambit varázsolhatsz magadból.

Így használd:

• a göndörítést még a szempillafestés előtt végezd el

• helyezd a göndörítőt a szempillád tövébe, majd 3-5 másodpercre finoman nyomd

össze

• lassan húzd végig a göndörítőt (úgy mintha a hajad vasalnád), majd a szempilláid végénél tartsd még 1 másodpercig.

4. A szempillaspirál nem pumpa!

Ne erőszakold meg a pillaspirált azzal, hogy pumpáló mozdulatokkal próbálsz meg egyszerre több festéket felvinni. Ezzel csak azt éred el, hogy hamar kiszárad, és használhatatlan lesz.

 

mascara_wands.jpg

 

5. Kezd az alapoknál

Spirálozás közben tartsd a kefét a padlóval párhuzamosan, néz kissé felfelé, és a tövektől,kiindulva, előre-hátra, kígyózó mozdulatokkal haladj a szempilláid végére. Ha így csinálod, elkerülheted a csomósodást, és az egyenlőtlen elosztást.

6. Várd ki, amíg megszárad

Ha két rétegben spirálozol, mindenképpen hagyj időt (20-30 másodpercet) a rétegek festése között.

7. Óvatosan a vízállóval!

A vízálló spirál eltüntetése körülményesebb, mint a simáé, ezért, ha nem szeretnéd, hogy a szempilláid megtörjenek, a vízállót hagyd meg a forró nyári napokra, vagy különleges alkalmakra.

8. Alapozz

Már szempillákra is lehet kapni primert, amitől nemcsak a festéked fog tovább tartani, de egy jó minőségű primer elősegíti a szempillák növekedését és erősödését is.

9. Ne feledkezz meg az alsó sorról sem

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni az alsó szempilláinkról, pedig egy szép smink megkoronázásaként elengedhetetlen lenne, ezért csak azt tudjuk mondani; ne sajnáld a festéket oda sem!

10. Eltávolítás hatékonyan

Mondanunk sem kell, mennyire fontos, hogy minden este mosd le, hiszen, mint ahogy nem egészséges sminkben lefeküdni, úgy a szempilláidnak sem tesz jót, ha a nap végén nem távolítod el róla a festéket. A leghatékonyabban úgy tudod leszedni, ha egy sminklemosóval átitatott vattát néhány percig a pilláidon hagysz, majd finom mozdulatokkal letörlöd. Semmiképpen se dörzsöld, hiszen az se a szemednek, sem a szempilládnak nem tesz jót.

Reméljük hasznosnak találtátok ezt a kis útravalót, és ezután könnyebben eligazodtok a szempillaspirálok útvesztőiben.

Nesze!Dóri

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr366305932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása