Nesze!szer

A jó, a rossz, és a tündér (Demóna mozi)

2014. június 08.

 

keep calm demóna.jpg

 

Előre leszögeznénk, akik egy tipikus boldogan-éltek-amíg-meg-nem filmre számítnak, csalódni fognak, hiszen már a film előzetesében is elhangzik; ha eddig ismerted a mesét, most ismerd meg az igazságot. Az igazságban pedig senki sem az, akinek látszik. Kislányként tőle féltünk a legjobban, ugyanakkor mindig is kíváncsivá tette az ember lányát, vajon mitől lett ennyire gonosz? Akkor még nem sejtettük, hogy egyszer fény derül a titokra. Egészen mostanáig.

A Disney Demóna adaptációja egy teljesen új aspektusba helyezi az eredeti Csipkerózsika történetet, ahol a főszereplő ezúttal nem a királylány és a daliás fehér herceg, sokkal inkább a királyleányka és az ő különc (fekete) tündér keresztanyja, aki csalódott a szerelemben, de végül valami sokkal értékesebbre bukkant. Nem bocsátkozom durva spoilerekbe, csak megosztjuk Veletek, számunkra melyek voltak a film egyértelmű üzenetei, hátha kedvetek kaptok, és megnézitek:

1. A saját életed hőse Te magad vagy, a vadidegen, lovon berobogó herceg kamu.

2. Egy jó barátnő mindennél többet ér. Sisters before misters!

3. A világban semmi sem fekete vagy fehér, mindannyiunkban van jó és rossz is.

4. A tündérmesék ideje lejárt, itt az ideje kezedbe venni a sorsodat!

Nesze!Dóri

 

Ps: A történeten kívül még nagyon megfogott bennünket Angelina Jolie alakítása is, a rendező jól döntött, hogy neki adta Demóna szerepét, tényleg olyan, mintha ráöntötték volna

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr126287417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása