Nesze!szer

8 dolog, amivel jobb lenne felhagyni... már amennyiben boldogságra vágysz!

2014. június 05.

 

 

possible.jpg

 

Mindenkinek vannak rosszabb napjai. Ez ugyebár rendben is volna, hiszen ha örökösen boldogok lennénk, akkor valamennyien egy talk-show háziasszonyai lehetnénk. A gond ott kezdődik, amikor utat engedünk a negatív gondolatoknak, és a rossz napból rossz hét, majd rossz hónap lesz. Nem vagyunk varázslók (inkább tündérek), hogy a dolgokat mindig úgy alakítsuk, ahogy szeretnénk, de a hozzáállásunkat mi választjuk meg. Márpedig az első lépés a boldog élet felé a pozitív(abb) gondolkodás. Nem szeretnénk bort inni és vizet prédikálni (bort akarunk inni), nekünk sem mindig könnyű, de talán, ha megtanulnánk kevésbé keménynek lenni saját magunkkal szemben, más színben látnánk a világot.

Összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb rossz szokásunkat, kíváncsiak vagyunk, ti magatokra ismertek valamelyikben?

1. A szomszéd fűje mindig zöldebb

Hajlamosak vagyunk azt képzelni, az ismerőseink élete biztosan sokkal szebb, jobb, kerekebb, mint a miénk. A facebook pedig erre még rá is tesz egy lapáttal, és mintha törvényszerű lenne, hogy egy pocsék nap után ellepik az üzenő falunkat a túlzott boldogsággal átitatott képek és posztok. Ez azonban nem mindig felel meg a valóságnak, ugyanis a közösségi oldalak éppen arra valók, hogy a lehető legjobb színben tüntessük fel magunkat mások előtt, hiszen miért írná ki bárki, ha dobta a pasija, vagy éppen most rúgták ki a munkahelyéről? Ezért jobb lenne, ha a dolgokat a helyükön kezelnénk, és belátnánk, a szomszéd fűje egyáltalán nem biztos, hogy zöldebb…

2. Tükröm, tükröm

Veletek is előfordult már, hogy egy összejövetelen képtelen voltatok elengedni magatokat, mert egyfolytában azon járt az eszetek, vajon elkenődött-e már a sminketek, ebben a ruhában túl kövérnek néztek ki, és különben is, jobb lett volna egyszerűen csak otthon maradni? Egyfolytában azt sasoljátok, merre lehet egy tükör, ha pedig végre megtaláljátok, azt kívánjátok, bárcsak bele se néztetek volna? A helyzet az, hogy az emberek többségének ezek az apróbb „hibák” fel sem tűnnek, hacsak nem hívjátok fel rá a figyelmüket, szóval no para, úgy vagytok szépek,ahogy vagytok!

3. Madarat tolláról

Ismerősen hangzik a mondás, ugye? Talán az egyik legnehezebb dolog az életben, amikor válaszút elé érkezünk - szelektálnunk kell a barátainkat-, és egyszer és mindenkorra kirakni azokat az életünkből, akik inkább visszahúznak, mintsem támogatnak. Ez lehet, hogy elsőre önző dolognak tűnik, de ha képesek vagyunk higgadt fejjel végiggondolni, nekünk mit jelent a barátság, és kik azok az emberek a környezetünkben, akik a leginkább azonosulnak az értékrendünkkel, a megválás kevésbé lesz nehéz.

4. Elfogadni a dicséretet

Sokszor azon kapjuk magunkat, amikor valaki megdicsér minket, hogy hevesen próbáljuk meggyőzni az ellenkezőjéről. De miért nem mondjuk egyszerűen azt, hogy „Köszönöm szépen.”, és ennyi. Egyáltalán nem ciki felvállalni, ha a kitartó munkád meghozza a gyümölcsét, hiszen megdolgoztál érte, miért ne örülhetnél neki?!

5. Let it go

Számunkra az élet legnagyobb bölcsességét Rafiki mondta az Oroszlánkirályban: „…persze, mert a múlt is fájhat, de az én filozófiám szerint vagy elfutsz előle, vagy tanulsz belőle!” Rossz dolgok történnek, ilyen az élet, de a múlt elengedése megszépíti a jelent, és közelebb hoz egy boldogabb jövőt.

6. Elég vagyok?

Négy kéz is kevés lenne összeszámolni az elképzeléseinket, amik végül a kukában landoltak, mert felütötte a fejét egy betegség, amit úgy hívnak kételkedés. A kételkedés pedig az egónk kedvenc tápláléka, aki szerint nem vagyunk elég jók, okosak, viccesek, maximum elég tehetségtelenek. Ez egyszerűen nem igaz. Addig, amíg képes vagy elhinni valamiről, hogy képes vagy rá, nincs olyan akadály, amit ne tudnál leküzdeni. Tényleg csak hinned kell benne.

7. Önsajnálatból jeles

Belegondoltatok, hogy azt az energiát, amit kesergéssel töltünk a saját „nyomorult” életünk felett, fordíthatnánk jobb dolgokra is? Hiszen miért is kellene nyomorultul éreznünk magunkat? Nyilván az élet nem tökéletes, senkié sem az-és itt vissza is kanyarodtunk az első ponthoz-, de ha nem tudjuk értékelni az apró dolgokat, az életünk másról sem fog szólni, mint, hogy várunk valami ősrobbanás méretű csodára, ami talán sosem jön el.

8. Magyarázom a bizonyítványom

A döntéseinkkel nekünk kell együtt élnünk. Nem a szomszéd néninek, az anyukánknak, vagy bárkinek, aki jobban tudja, hogy nekünk mi lenne a jobb. Mert ki tudná nálad jobban, hogy neked mi a jó, jobb? Ha téged mindenki sminkesnek képzelne, te mégis inkább egy építkezésen dolgoznál szívesen, tedd azt! Senkinek nem tartozol magyarázattal a döntéseidért, egyszerűen csak csináld, ami boldoggá tesz! 

Nesze!Dóri 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr766280775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása