Nesze!szer

10 legendás címlap,amit egyhamar nem fogunk elfelejteni

2014. május 31.

 

 



A szórakoztató-, és a divatiparral foglalkozó magazinoknál mindig születnek olyan címlapok, amikről aztán napokig vagy akár hetekig is beszélünk. Ez lehet provokáló vagy politizáló, de akár figyelemfelkeltő két híresség összeboronálása miatt. Egy külföldi oldal összeszedte a tíz legemlékezetesebbet:

1. Cindy Crawford és a kanadai zenész, K.D. Lang 1993-ban az augusztusi Vanity Fair ellentmondásos címlapján. Kathryn Dawn Lang akkoriban jelentette be, hogy a saját neméhez vonzódik, aminek apropójából beöltöztették férfinak, miközben Cindy borotválja őt. Azért a '90-es években ez egy eléggé merész döntésnek tűnt!

2. A vita akkor kezdődött, amikor 2003-ban a The Dixie Chicks country-zenekar nyilvánosan kritizálta George W. Bush amerikai elnököt. Ezután a lányok slágerei lekerültek a top listákról és bojkottálták az összes erre reagáló kommentet is. Válaszként pucéran, negatív és pozitív feliratokkal a testükön álltak ki magukért az Entertainment Weekly 2003. májusi címlapján. 

3. A Kimye (azaz Kim Kardashian és Kanye West) páros fotója nem igényel különösebb magyarázatot. Amerika jelenleg legnépszerűbb és legtöbbet emlegetett (most már) házaspárjáról van szó, így nem volt kérdés idén áprilisban, hogy kiről témáznak majd a legtöbbet.

4. Rihannát automatikusan letiltották Instagrammról, miután cenzúra nélkül posztolta magáról ezt a címlapfotót, ami egyébként a Lui francia erotikus magazinnak készült. Az Instagrammos szitun kívül azért mindenki nézett egy nagyot RiRi dobásán...

5. A kis szűzies Britney Spears már 17 évesen kivívta magának a kritikusok kemény szavait, akik annak idején ellenezték, hogy kiskorúként ilyen lengén mutatkozzon a Rolling Stone magazinban. Talán ma már ez nem okozna akkora visszhangot...

6. A mindig kedvesen mosolygós Janet Jackson, nem kis meglepetést okozott 1993-ban, mikor félmeztelenül jelent meg a Rolling Stone-ban. Talán onnantól kezdve már nem csak Michael Jackson húgicája volt...

7. 1991 augusztusában Demi Moore és a fotós, Annie Leibovitz valami egészen új ötlettel hozakodott elő: meztelenül kapták lencsevégre a 7 hónapos kismamát, amiből aztán Vanity Fair címlap lett. Akkoriban, ha egy várandós nőt pucéran fotóztak egyenesen provokatívnak és pornográfnak neveztek. Ma már ezen egyáltalán nem lepődünk meg, főleg mert Demi konkrét trendet teremtett ezzel és olyan sztárok követték őt, mint Jessica Simpson, Britney Spears, Claudia Schiffer vagy Cindy Crawford.

8. LeBron James amerikai profi kosaras és a brazil származású Gisele Bündchen fotója azért okozott némi felháborodást, mert a kritikusok úgy vélték, hogy ez a címlap rasszista. Ők úgy látták, hogy LeBron egy dühös, fekete ember (avagy King Kong), aki egy védtelen, fehér nő mellett pózol (avagy Ann Darrow). Mi egy tehetséges sportolót és egy gyönyörű modellt látunk... 

9. A Rolling Stone magazin aztán nem szűkölködik a botrányos címlapokból. Például, 1981-ben is született egy, amin Yoko Ono és John Lennon szerepel, ami így önmagában nem is lenne olyan különös. Azonban a fotó éppen azon a napon készült, amelyiken Lennont megölték - hátborzongató! Persze nem ez volt az egyetlen dolog, ami szúrta a kritikusok szemét: John Lennon anyaszült meztelenül, míg Yoko Ono tetőtől-talpig felöltözve pózol. Lássuk be, ez tényleg nem megszokott, talán még manapság sem.

10. Thylane Blondeau 13 éves és modellkedik. Szerepelt már a francia Vogue és Jalouse magazinokban is. Egyfelől azért kapta negatívumot, mert rengetegen kiállnak amellett, hogy felnőtt női ruhát legalább csak 16 éves viselhet. Másfelől, Thylane 10 éves volt, amikor a Vogue-ban szerepelt, amiért a szerkesztőkre úgy tekintettek, mint holmi szexuális zaklatókra.

Nos, mit gondoltok? Szerintetek melyik volt a legemlékezetesebb? A képeket és szövegeket összekevertük, legyen már némi játéka a dolognak.
Nesze!Dia

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr396228606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása