Nesze!szer

A CBC ingyenes lehetősége koraszülötteknek

2014. május 30.

 

 

cbc újszülött.jpg

 

Sajnos, nem minden baba érkezik idejében. Van, aki úgy dönt, hamarabb indul kifelé a világba. Ők mindig nagyobb veszélyben vannak. A Cord Blood Center most rájuk is gondolt, amikor elindította ingyenes programját. Ennek lényege, hogy ingyenes őssejt levételt és tárolást kapnak azok az újszülöttek két évre, akik a 28. hét előtt megszületnek és a születés utáni 5 percben 5 pont alatti APGAR értéket érnek csak el. Ezt az anyukák tudják, mint jelent. Ezeknél a minikéknél ugyanis az idegrendszeri megbetegedések előfordulása jóval gyakoribb, és az agyi bénulás például jó eséllyel gyógyítható később őssejttel. Örvendetes dolog az is, hogy a CBC vállalat azoknak a pinduroknak is biztosítja a programot, akiknek nagyobb tesója bizonyos lymphómás, leukémiás vagy vérképzőszervi betegségben szenvednek. Ugyanis már ezen a területen is biztató eredményeket mutatnak a nemzetközi kutatások és ki tudja, mit hoz a jövő! 

Ma már több mint 85 különböző betegség gyógyítható köldökzsinórvér eredetű őssejt kezeléssel, de 300-at is meghaladó klinikai kutatás folyik a világon az őssejt terápia alkalmazására, köztük a leggyakrabban előforduló idegrendszeri megbetegedésre, a gyermekkori agyi bénulásra vonatkozóan.” – mondta Dr. Pance Miklós, a Cord Blood Center Hungary vezetője. (A CBC egyébként Európa második legnagyobb őssejt bankja) 

A kismamáknak a CBC facebook oldala ITT,  minden infóval a weboldal pedig ITT)

Ps: Mi csak ajánlani tudjuk a Cord Blood Centert és ne feledjétek, testvérnek is segíthet az őssejt!

A programhoz bárki ingyen csatlakozhat, aki szeretne elővigyázatosságból vagy akár orvosi okból kifolyólag felkészülni az esetleges problémákra.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr146236262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása