Nesze!szer

Pedro és a MAC

2014. május 26.

 

Nagy Pedro.jpg

 

Pedro Lorenco nem egy visszafogott tervező. Egyenes vonalakat álmodik, aranyat, ezüstöt, sok-sok vonalat. Szoknyáit ma és holnap és azután is viselnénk, ugyanúgy, mint a nadrágokat is. (A tervező weboldala ITT) Most a MAC sminkeket álmodta meg saját szájíze szerint. 

 

- Hogyan merült fel a M·A·C márkával való együttműködés?

Pedro Lourenco: Ez már egy nagyon-nagyon régi kapcsolat. 2004 óta dolgozom együtt a M·A·C márkával Brazíliában, ahol először készítették el a divatbemutatómra a sminkeket. Édesanyám sötét rúzst visel, és ezt mindig a M·A·C-ben szerezte be. Így egészen kicsi korom óta kapcsolatban állok a márka termékeivel. Neki teljesen természetes volt, hogy egy ilyen rúzst viselve jött el értem az iskolába. És ez az árnyalat jóval sötétebb volt, mint amit a többi anyuka viselt akkortájt.

Mi az, ami igazán tetszett a sminkkollekció megalkotásakor, szemben egy divatkollekcióéval?

- Úgy gondolom, hogy nagyon izgalmas kihívás egy ruhakollekciót kozmetikumokban megjeleníteni. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy teljesen más világ, és technika, de mindig is szerettem volna egy sminkvonalat tervezni. Teljesen odavagyok, hogy hogyan is mutatnak a különböző színek az emberek bőrén. Nagyon szoros az összhang az idei kollekcióm és a sminkkollekció között – a színek, sok természetes árnyalattal, üde, természetes és szép bőrt eredményez.

Hogyan sikerült végül megtervezni ezt a kollekciót?

- Szerettünk volna egy alap kollekciót – barackos árnyalatot pirosítónak, és a különböző természetes szemhéjpúder árnyalatokat. Elmentünk Párizs legjobb bőrdíszműveshez, hogy vegyünk pár természetes bőrdarabot, hogy kitaláljuk az árnyalatokat. A színt a rúzsok viszik bele a kollekcióba – arannyal és ezüsttel fűszerezve. Nagyon fényesek. A körömlakkok esetében a természetes nude és az élénkvörös árnyalat mellett döntöttünk. Természetes, mégis van benne egy kis szín. Az ezüst és arany rúzsok elég dominánsak, de szeretem hozzájuk párosítani a nude körömlakkot. Egyszerre elegáns és nagyon sikkes is, miközben hosszabbnak láttatják a kezeket.

A csomagolások tervezését is ugyanennyire élvezte?

- Nagyon is. Nagyon fontos elemnek tartom, hiszen a termék használata innen indul. Szerettem volna egy vintage és csillogó kinézetet kreálni, ami ugyanakkor modern is egyben. Az arany a hagyományos oldalt képviseli, a rúzsok finom tapintású csomagolása pedig a hightechvonalat.

Hogyan kapcsolódik mindez a ruha kollekciók esztétikumához?

- Az  általam használt esztétikum szorosan kapcsolódik a grafikához. A folyamat minden eleme a számítógépen zajlik, még a kézzel rajzolt terveimet is bescannelem. Nagyon szeretem az építészetet, és az őszi/téli kollekcióm ezt eléggé tükrözi is. Az amerikai Vogue egykori híres szerkesztő, Diana Vreeland ihlette a kollekciót. Szerettem volna a stílusát és filozófiáját mai modern formába öltöztetni.

Kinek szól a kollekció?

Szeretem azt mondani, hogy inkább az átlag nőnek, mint egy kifejezett csoportnak. A kollekcióm darabjai teljesen különböző típusú nőknek is jól állhatnak. Egy művészetekkel, vagy építészettel foglalkozó nő jó példa lehet – magabiztos, és nem fél megmutatni a világnézetét a ruháin keresztül. 

Elég fiatalom kezdett el tervezni. Ez milyen hatást gyakorolt a karrierjére később?

-12 éves voltam, amikor elkezdtem ruhákat tervezni, és azt hiszem ez eléggé felrázta a szakmát. Az első kollekciómat tenisz cipők ihlették. Az emberek meglepődtek, hogy már ilyen fiatalon egyénisége van a kollekciómnak. A szüleim a divatvilágban dolgoznak, szóval én ebben nőttem fel. Édesanyám egyetlen feltételt szabott, hogyha dolgozni szeretnék, az iskolát ugyanolyan jól kell csinálnom. 16 éves koromig a kollekcióim inkább kísérletezésnek számítottak – a világnézetem és saját magma kifejező eszközei voltak.

Milyen most a brazil divatvilág?

- Fejlődik. Ez egy fiatal ország, ahol rengeteg a hely és a lehetőség. Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy azok az emberek, akikre felnézek a brazil divatiparban, mindig az én oldalamon álltak és építő kritikával láttak el, ha arra volt szükség.

Mi a Pedro Lourenço márka következő lépése?

Célom, hogy a márkán túlmutató technikákat és új dolgokat hozzak létre – az egész ipar számára. (Digitális divatbemutatókat csinált utoljára például)  Úgy érzem forradalmasításra van szükség. Miért van szükségünk varrásra például? Létezik egy teljesen új ruhakészítési technika. A formák tekintetében már szinte mindent kipróbáltunk. De a ruha elkészítési folyamataiban még rengeteg a felfedezni való.

Íme a MAC kollekció darabjai, árakkal, amelyeket június 1-jétől találsz meg a Váci utcai MAC-ben. 

NUDE QUAD

PINK SANDS halvány barackszín (matt)

ALL THAT GLITTERS fagyos pezsgőszín arany

gyönygyházhatással

SABLE hideg bronzbarna

ROSÉ CLOUD halvány aranybarna (matt) 15 100 Ft

 

LIPSTICK

PEACH BEIGE halvány nude rózsaszín

RUBY lilás vörös

ROXO sötétvörös

TRUE RED élénk korall vörös 6 400 Ft

LIPGLASS

GOLD MIRROR áttetsző arany

MIRROR áttetsző ezüst 5 900 Ft

 

CREAM COLOUR BASE

HUSH jeges csillogású halvány barackrózsaszín 6 100 Ft

 

POWDER BLUSH (DUO)

COROL halvány korall rózsaszín/természetes barnás

rózsaszín 7 600 Ft

 

NAIL LACQUER

SKIN halvány barackos krémszín

FLAMING ROSE élénk vörösm 4 000 Ft

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr826210849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása