Nesze!szer

Karcsúság és egészség a hűtőből

2014. május 23.

 

samsung hűtő (1).jpg

 

Végre itt a nyár, köszönjük is rendesen, hogy megérkezett. Ilyenkor jönnek a mindenféle figyelemfelkeltő: így fogyjál három nap alatt hat kilót típusú cikkek, amelyek lássuk be, nem mindig az egészséget szolgálják. De a karcsúsodás és az, hogy pompásan mutassunk a fürdőruhában, sokakat érdekel ilyenkor. A lényeg viszont az, hogy egészségesen adjuk le a felesleget. Aki rohanó életet él, az pontosan tudja, este már elég nehéz friss zöldséget és gyümölcsöt beszerezni úgy, hogy ne a klónozott mindenféléket vegyük meg. Mindenki tisztában van azzal, a piacokon lehet beszerezni a legtutibb epreket, almákat és az ilyenkor tonnányi vitamint magában rejtő zöldségeket. A spárga vízhajtó hatású is, a spenót maga a folsav paradicsom, a karalábé is magas B1-, B2-, B6-, és C-vitamin tartalommal rendelkezik, sőt magnéziumot és vasat is rejt magában. Ezek pedig mind az egészségünket szolgálják és a diétába is jól beleférnek. A lényeg egy fogyásnál mindig az, ha már azt megálljuk, hogy este zöldségeket együnk párolt vagy roston sült húsokkal, sokat tettünk a karcsúságért. Így az a legjobb, ha szombaton, amikor már nincs munka, elzarándokolunk a nagy kosárral a piacra és feltankolunk a szezon finomságaiból. Persze, nem mindegy, hogy hazaérve miként is rendezzük el ezeket a hűtőben. A legfontosabb, hogy a hűtőszekrény elejébe, a látható részbe tegyük azt, amit szeretnénk, ha fogyasztanánk. Az egészséges, fogyásunk szempontjából kiváló dolgokat. A mindenféle, esetleges "bűnös" ételeket, ha nem likvidáltuk eleve, rakjuk olyan részre, ahol nem szúrja ki mindig a szemünket. Szóval, száműzzük nyugodtan a krumplit és barátait. Fontos szempont még az is, hogy sokáig elálljon az, amit vettünk. Szerencsére már vannak olyan szuper (hűtő)szekrények, amelyek ideális hőmérsékleten tárolják az ételeket. Így a csudi finom eper, amire ugye, senki nem tesz porcukrot diétás időszakban, akár öt napig is friss maradhat. A fogyás és az egészséges táplálkozás tényleg látvány kérdése is. Még az is megkívánja a zöldségeket, ha jó sok és színes feltálalásban kapja, aki nem igazán saláta párti. Így nem kell arra hivatkozni, azért nem táplálkozunk egészségesen, mert hamar megromlanak a "jó" ételek a hűtőben. 

samsung hűtő 2.jpg

 

A Samsung Food Showcase hűtőszekrény eleve egy elég átgondolt darab. Három részben tárolhatóak az ételek benne, ami külön jó az egész családnak.Az elsőbe rakjuk a gyakrabban használt dolgokat, ez a Cooking Zone. Nálunk ide a füstölt mozarella  sajt (ezt ajánljuk fogyni vágyás idejére), a nektár sör, a tojás és a csirkemell sonka kerülne. A második rész, az úgynevezett Family Zone - tehát a családi vegyes, a harmadik pedig, alul a gyerkőcé, amit így könnyebben elérhet, hiszen a kinder szeletecskéjét másfél méter magasan már lehetetlen elérnie. Nyilván a legokosabb dolog, ha őt is egészséges étkezésre akarjuk nevelni, hogy ide akár szeletelt sárgarépát és tejtermékeket is teszünk. 

Ami a tutiság, hogy nem kell teljesen kinyitni a hűtőt és így nem melegszik fel a hűtő belseje. Amennyiben gyötör bennünket az éhség, de tanácstalanok vagyunk, mit is együnk... csak a külső ajtót nyitjuk ki, és már látjuk is speciális rekeszben tárolt élelmiszereket, úgy, hogy nem eresztjük be a konyha melegebb levegőjét a többi ételre, alapanyagra. Mindezt egy belső üvegajtó teszi lehetővé, ami a polc és a külső ajtó között található. Az üvegajtó rekeszeibe valóban előretehetjük azokat a termékeket, amik a diétánkba beleillenek.  Apropó polcok! Ebbe a hűtőbe valóban sok dolgot lehet bepakolni, ráadásul a hátulra rakottakat is könnyen eléri az ember. Ezt hívják optimális térkihasználásnak? Lehet, de mindenféleképpen hasznos. Visszatérve az ajtó nyitogatására, az üvegajtós megoldással valóban minden tovább marad friss. Tehát nem kell két nap után fintorogva kidobni a paradicsomot, mert lecsó lett belőle. Szóval, azt kell mondjuk egy igazán sikeres fogyás és egészséges étkezés már a jó hűtőnél kezdődik. Na, ki jön szombaton piacozni?  

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr166190725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása