Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. május 11.

 

gyógyulj meg2.jpg

 

Gyógyulj meg!

Érdekes, milyen gyakran használunk olyan kifejezéseket, mint "betegre izgulom magam", vagy "halálra dolgozom magam", mégsem vesszük igazán komolyan a saját gyógyító, vagy épp pusztító energiákat. 

Michael Berg – a Titok című könyv szerzője szerint a Bika havában a legerőteljesebb az a képességünk, hogy meggyógyítsuk magunkat. Ahhoz azonban, hogy erre képesek legyünk először is bizonyosságra vanszükségünk. Ez persze rengeteg ember számára óriási kihívást jelent – a műtétekben, gyógyszerekben, kezelésekben bízva átadjuk a felelősséget valaki más kezébe, és többé nem kell foglalkoznunk a gyógyulással. Nem szeretjük, ha ez a súly a mi vállunkon nyugszik. Hiszen az öngyógyításhoz változni kellene – változtatni a szokásainkon, benső békét teremteni, és persze alapvetően életmódot és gondolkodásmódot váltani.

Berg eheti kabbalista útravalójában -amelyeket a Facebook oldalán oszt meg – azt írta: “Az orvosok természetesen segíthetik a gyógyulás folyamatát, de gondoljunk csak bele, mi történik olyankor, amikor eltörik valamelyik csontunk, vagy meghúzódik egy izmunk? Az orvos hazaküld minket, azzal a jó tanáccsal, hogy pihenjünk sokat, és
gyógyuljunk. A tested - ami te magad vagy - állítja helyre a törött csontok épségét, és írtja ki a vírusokat a szervezetedből, nem az orvos. Az egyetlen lény, aki tökéletes gyógyításra képes, az te magad vagy. Tudományos kutatások igazolják, hogy a műtétek után lábadozó betegek, akiknek az ablakából fákra meg zöld növényzetre nyílt a kilátás gyorsabban felépültek, és kevesebb komplikációtól szenvedtek, mint azok a betegek, akiknek az ablaka téglafalra nézett. Ha egy olyan egyszerű dolog, mint a természet látványa erősítheti a gyógyulás folyamatát, miért nehéz elhinni, hogy nekünk tényleg hatalmas befolyásunk van az egészségünk és gyógyulásunk felett?”

Ezen a héten a kabbalisták szerint lehetőségünk adódik arra, hogy feltárjuk a betegségeink forrását. Nem csak a testünk gyengeségeire gondolok – lehet ez az anyagi helyzetünk, a baráti és szerelmi kapcsolataink, vagy a lelkünk gyengélkedése. A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy spirituálisan a betegségekre úgy tekintünk, mint
ébresztő üzenetekre vagy tisztító folyamatokra. Az önző, reaktív, kegyetlen viselkedés és gondolatok betegségeket szülnek, a másokkal való megosztás, a kedvesség és az önzetlen szeretet gyógyulást hoz - ez a bika havának legnagyobb ajándéka. Ehhez pedig itt egy kis segítség – ezzel a meditációval rengeteget segíthetünk magunknak, hogy lelkileg és fizikailag is egészségesebbek, erősebbek, és összeszedettebbek legyünk. Nem kell hozzá lótuszülésben csücsülni, vagy napfelkeltekor jógázni – akár kávé szürcsölés közben, vagy a buszon ülve is átgondolhatjuk a következőket:

“Minden egyes lélegzetvétel gyógyító fénnyel tölt fel. A ragyogás világosságot teremt az életem sötétbe borult területein, és pozitív energiával tölti fel ezeket. Érzem, ahogy feltölt a gyógyító energia, és keresem az módját annak, hogy miként juttathatom ezt a gyógyítófényességet másokhoz is.”

Fényes hetet!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr886135757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása