Nesze!szer

Elegáns, tartós és szuper

2014. május 06.

 

 

hp spectre picture.png

 

Van az a pillanat, amikor rájössz: mennyire lassú a laptopod. És ez a pillanat nálunk múlt héten következett be, pontosan egy perccel azután, hogy megismerkedtünk a HP Spectre 13 x2 Pro Pc-vel. Ugyanis bármilyen fura is: bekapcsoltuk. És néhány másodperc alatt felállt a gép. Úristen, ilyet is lehet?! - kérdeztük a gyerektől hangosan, de mivel néhány hetes csak, nem válaszolt. Azt sejtettük, hogy különleges masina lesz ez, mert laptopként és tabletként is használható egyszerre, de, hogy ilyen gyorsan száguld majd, azt nem?!

 

De vissza a tablet és laptop dolghoz. Ez is durva. Annyit csinálsz csak, hogy pöcc, vagyis kétszer egy mozdulat és már le is emelted a billentyűzetről a monitort, ami tulajdonképpen a táblagép lesz. Az ikonokat pedig ugyanúgy vezényelheted az ujjaiddal, ahogy a tableteknél már megszoktattad. És persze forgathatod is a masinát. Ez annyira cool, hogy csak na. Otthon laptopozol, az útra meg elviszed tabletként. Vagy fordítva. Te tudod. De nagyon szuper. A képernyője egyébként igen szép. Olyanok rajta a színek, hogy csak na. Megtekintettünk néhány klipet a jutyubról és olyan volt, mintha valami last minute túra keretében meghívást kaptunk volna a forgatásra. A képek pedig csodálatosak egyszerűen, mi még a saját blogunk felületét nem láttuk soha ilyen szépségesnek és élesnek sem. A hang pedig...hát, azt kell mondanunk, hogy a szomszéd Béla kutya ugatását is felülmúlta élességben. (Pedig az nem pite!) Szépen, erőteljesen adta, amit kellet neki. Viszont beszélnünk kell a masina design-járól is. A billentyűzet gyönyörű, nincs mese. Ezüstös, lapos billentyűk, vékony, sikkes talapzat. Sötét borítás, de krómos felülettel. Felénk erre mondják: igazán elegáns. Mert van olyan, hogy egy laptop öltöztet. És ez tényleg az. Maci naciban nem lehet odaülni mellé, szerintünk kikérné magának. Stylish ultrabook ő, nem más. Amit mi még kiemelnénk, hogy az egérpad része is kitűnően használható. Ez már több gépnél okozott nekünk problémát, mert ugye képek kicsinyítése és hasonló feladatok. De ez az egeres rész igen klasszul működik, nem kellett hatszor nekifutni egy mozdulatnak. Amíg mi ezt az ultrabokot teszteltük, szegény saját masinánk szemlesütve pihegett a sarokban. Hát, kőkori gépnek tűnik emellett a szuperság mellett. Amennyiben valami furaság folytán kellékesek lennénk filmforgatásokon, akkor egy párizsi, vagy londoni jelenetben adnánk a főszereplőnek, amikor az előkelő utcán ülve a kávéház teraszán dolgozik. Vagy itthon az Andrássy útra szánnánk: csak igényeseknek jeligére! Az nem kifejezés, hogy nekünk bejött. És az sem, hogy beleszerettünk, Kell és kész! 

 

 

Ps: Ami még fontos infó, ez a masina napokig nem merül le. Direkt nem hálózatról dolgoztunk vele, hogy lássuk, mit bír, mert a saját gépünk két órát maxiumum. Ez az ultrabook napokat, így egy hosszúhétvége ideális társa lehet... már, ha dolgozni akarsz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr456082206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása