Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. május 04.

 

i can't.jpg

 

Jön már a Bika…

…és valóban mérgesen “fú az orra lika”, ahogy az a klasszikus nótában áll. Beköszöntött a bikák hava, ezzel pedig ismét a ringben találjuk magunkat, ahol az ellenfelünk nem más, mint a saját csökönyösségünk.

Erre persze mondhatja bárki, hogy “de én spirituális Vízöntő”, vagy “céltudatos Oroszlán vagyok”, a helyzet az, hogy bármely csillagzat alatt születtünk is, az aktuális hónap energiái mindannyiunkra komoly hatással vannak. Ha tudjuk, hogy az aktuális zodiákus milyen erőket mozgat meg az univerzumban, felkészülhetünk a ránk váró nehézségekre, és az adott időszak hátrányait és előnyeit a tudatossággal ötvözve együtt legjobbat hozhatjuk ki magunkból.

Általában, az első dolog, ami eszünkbe jut, ha jellemezni akarjuk a Bikát: a földhözragadtság. Pedig nem szabad ilyen szigorúnak lennünk: Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója az állatövi jegyekről szóló könyvében elmagyarázza: a makacsságban benne van a lojalitás, a barátsághoz való ragaszkodás, és az emberfeletti együttérzés is. Ennek köszönhető, hogy paradox módon a Bika pasik egyszerre baromi önfejűek, ugyanakkor végtelenül hűségesek is.

A Bikát a Vénusz, vagyis a szépség bolygója vezérli, így a szép otthon és a csodás környezetet nagyon fontos neki. Ugyanakkor nem csak a külcsíny nyűgözi le: stabilitásának és racionális gondolkodásának hála remekül ért banki ügyekhez, befektetésekhez, és bármikor képesek arra, hogy jobb, gazdagabb, színesebb életet teremtsenek maguknak és a környezetüknek – csak akarniuk kell.

Ám a jegy szülöttei arról is ismertek, hogy minden erejükkel  ellenállnak a változásoknak – egyszerűen kényelmesebbnek találják az életet ott és úgy, ahol és ahogy éppen éldegélnek."Miért mennék bárhová?" – vetik fel a kérdést hangosan, de a szívükben gyakran azt kérdezik: "Hogyan tudnék valaha is megszabadulni innen?" – még ha ez a gondolat tettekben nem is manifesztálódik.

Karen szerint ez a hónap mindannyiunknak elhozza azt a lehetőséget, hogy bátrak legyünk és kitartsunk azok mellett a dolgok mellett, amelyekben hiszünk és megszabaduljunk azoktól, amelyek megakadályoznak bennünket a célunk elérésében. “Hányszor jutunk el arra a pontra életünk során, hogy megtörünk egy esemény miatt és úgy döntünk, hogy bedobjuk a törölközőt? Felrúgunk mindent és ez kapcsolatok, munkák, barátságok végét is jelentheti, amelyektől már réges régen meg akartunk szabadulni, csak nem volt merszünk hozzá.” – mutat rá Karen Berg arra, hogy néha a “világvége” állapot az, ami kimozdít minket a rutinból, és könnyen lehet, hogy a váratlan ránk szakadt szenvedésért pár hónappal később még hálásak is leszünk.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy egyrészről jó dolog, ha soha nem adjuk fel a küzdelmet, ám egy finom határvonal választja el, hogy kitartóak, vagy csökönyösek vagyunk. Tanárom, Yehuda Berg szerint onnan ismerhetjük fel, mi a különbség a kettő között, hogy ha csak arról van szó, hogy meg akarunk kapni valamit, az valószínűleg makacsság, és jobb, ha elengedjük. Ha azonban mások érdeke forog kockán, akkor soha nem szabad feladnunk.

Ezen a héten álljunk félre a reflektorfényből. Ne hagyjuk, hogy az ösztönös makacsságunk uralkodjon rajtunk.

Fényes hetet!

www.whitecityboy.com

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr956102266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása