Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. április 13.

 

4918312d9c19b7cf82a5bfba7615e309.jpg

 

Forgasd meg a világo(da)t!

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy ünnepi időszak - mondjuk karácsony, vagy akár húsvét után - úgy érezted, hogy az élet szó szerint kiüresedik. A nagy ünneplés végeztével valahogy úgy érezzük: nincs mit várni, nincs miért lelkesedni - ez pedig azért van, mert az ünnepek során mindig hatalmas mennyiségű pozitív energiát kapunk, ám ahhoz, hogy ezt megtarthassuk, keményen kell dolgoznunk.

Múlt vasárnap már elmeséltem, hogy 14-ére esik Pészah - a bizonyosság ünnepe. A kabbalista naptárban közvetlenül követi az ünnepet  az Ómer időszaka, amely éppen arról szól, hogyan építhetjük újra a vágyainkat, ha már a régi, negatív viselkedésmintáinktól sikerült megszabadulnunk. Az Ómer  49 napon át tart, ez alatt pedig minden nap egy-egy apró lelki gyakorlatot végzünk, amelyek arra emlékeztetnek bennünket: a dolgok nem egyszerűen csak megtörténnek. Igyekszünk meglátni, hogy a véletlenszerűnek tűnő események valójában mind-mindegy nagy terv részei, amely hosszútávon a mi személyes fejlődésünket szolgálják. A világ a tökéletlenségeivel együtt tökéletes. 

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindent egyszerre meg kell változtatnunk - a legfontosabb az, hogy sikerélményünk legyen, így eleinte csak apróbb dolgokon dolgozzunk. Ez lehet akár egy olyan egyszerű dolog, mint hogy azonnal kivisszük a a teli szemetest, gyakrabban sétáltatjuk a kutyáinkat, vagy megfogadjuk, hogy 49 napon át nem pletykálunk másokról. A kabbalisták szerint az Ómer időszaka alatt egymást inspirálva, közös összefogással megváltoztathatjuk a világot, és elhozhatjuk a régen várt békét - személyes és globális szinten egyaránt.


A Kabbala Központ magyar Facebook oldalán te is követheted az Ómer számlálást, és csatlakozhatsz a minden napi spirituális gyakorlatokhoz. Egy kis ízelítőként vizsgáld meg kicsit az életedet: melyek azok a területek, amelyeket amelyeken feltétlenül dolgoznod kell. Figyeld meg, hogyan viszonyulsz másokhoz, és ha azon kapod magad hogy a személyes vágyaidat nagy kegyesen feladod másokért, de közben csalódottságodban valójában képtelen vagy másokat támogatni, itt munka van számodra. A kabbala azt tanítja: nem körülötted forog a világ, de te forgatod a körülötted lévő világot. Ahogy a tanárom, Yehuda Berg szokta mondani: "minél jobban megtanuljuk, hogyan törődjünk a körülöttünk élő emberekkel, annál több Fényhez juttatjuk magunkat, és ezzel teljesebb életet teremtünk a Földön mindenkinek."

Fényes hetet mindenkinek!

www.whitecityboy.com
www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr766025219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása