Nesze!szer

Sminkelés mesterfokon, nemcsak profiknak

2014. január 15.

 

Valamikor régen, az első ősanyáink idejében, az ecsetek nyele még fából, vagy csontból, a feje pedig madártollból, vagy állatszőrből készült. Ezeket az ecseteket még nem használták arcra, csak a barlangfestéshez jelentett eszközt az ősembereknek, majd hamarosan újabb távlat nyílt meg előttük az önkifejezésben azzal, hogy az ecseteket úgy alakították, hogy az arc felé forduljon.

És ez most nem egy rögtönzött művtöri óra kezdete, hanem a MAC forradalmian új kollekciója, a Masterclass, ami három darab egyedi, ultramodern ecsetet tartalmaz. A szett pedig maga pedig arra hivatott, hogy mindenkinek személyre szabott sminkelést biztosítson. Nem véletlenül mondjuk, hogy forradalmi, hiszen ezek az ecsetek szokatlanul dús, szintetikus szálú fejet kaptak, amit úgy terveztek meg, hogy precízen, és minden egyenetlenség nélkül vigyék fel a termékeket. A szakemberek azt szeretnék elérni ezzel a kollekcióval, hogy a kezek és az ujjak végleg kikerüljenek a képből, vagyis ne legyen szükségünk más „segédeszközre” az ecseten kívül. A Masterclass ecsetek az arc síkjainak megfelelően lettek kialakítva, a szálak kötegeinek alakja pedig úgy, hogy alkalmazkodjanak az arc különböző felületeihez és kontúrjaihoz. A használatuknál fontos, hogy ne körkörösen, hanem könnyed vonásokkal vigyük fel a sminket, az ecsetet pedig három ujjal fogjuk meg, és helyezzük annak a területnek a kezdetéhez, amit szeretnénk lefedni. Húzhatjuk, vagy tolhatjuk is, amelyiket természetesebbnek érezzük, és közben figyeljük meg, hogy a kacsónk nem takarja el a kilátást, mint a hagyományos ecseteknél, éppen ellenkezőleg, elmozdul attól a területtől, amit látni szeretnénk.

Most pedig sorra vesszük melyik Masterclass darabot mire érdemes használni.

Oval 6: alapozók, púderek, pirosítók és bronzosítók felvitelére a járomcsont körül. (11900 Ft)

Oval 3: sarokformázót is tartalmaz, ami lehetővé teszi krémek árnyalását és keverését, vagy a szemfesték felvitelét. A szem alatt, a szem belső szögleténél és az orr két oldalán pedig alapozó felvitelére is alkalmas. (10100 Ft)

Linear 1: Ezzel az ecsettel tökéletesen vékony vonal húzható a felső szempillavonalon, vagy az alsó szempillavonal alatt. De használhatjuk szemöldök kitöltéshez, és kihúzáshoz, vagy szájkontúrozáshoz is. Sőt, még különleges sminkeffektek elkészítéséhez is tökéletes, ha élességeket, vagy egyenes formákat akarunk alkotni. (7 300 Ft)

Szerintünk az a legszuperebb a kollekcióban, hogy nem kell profi sminkesnek lennünk ahhoz, hogy megtanuljuk a használatát, hiszen bárki számára lehetővé teszi, hogy ezentúl olyan make up-ot varázsoljon magának, amilyet csak szeretne.

Ki vizsgálja meg közelebbről az új ecseteket?

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr265760048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása