Nesze!szer

Szépségvezető: Harangvölgyi Anna kozmetikus

2014. január 09.

harangvolgyi_anna (1).jpg

Háromgenerációs családi vállalkozás, húsz éves tapasztalat, öt-hatezer törzsvendég. A Harangvölgyi Szépségszalon(ok) mind technológiában, mind tapasztalatban az élen járnak a szépségápolásban. Ancsi szalonjában szépül sokszor Oroszlán Szonja, Szinetár Dóri és Csányi Sándor is, de még a világ másik feléről is jönnek hozzá vendégek. Az alig harmincas lány korábban egyfolytában járta a kongresszusokat, képzéseket, alázatosan tanulta és figyelte a beauty iparág minden változását, rezdülését külföldön. Hogy mi a fiatalság titka arról Harangvölgyi Annával beszélgettünk.

- Mesélek a  Harangvölgyi Szalonokról általában. Kizárólag olyan összetevőkkel dolgozunk, amelyek korosztálytól és nemtől függetlenül használhatóak, és 100%-os hidratáltságot biztosítanak. Nálunk minden kezelési módszer fellelhető, ami a világon jelenleg működik. Egy, akár több órás elbeszélgetés után személyre szabottan javasolunk (kezelési) módokat és termékcsaládot a vendégnek, valamint a számára legkézenfekvőbb életmód váltást. A technológia 20 éves tapasztalatunkkal társul, amelyben a több, mint 5 ezer törzsvendégünk van segítségünkre. A kettő együtt hozza létre a 21. század legkorszerűbb anti-aging módszerért. A világ minden tájáról repülnek hozzánk vendégeink, mivel csak itt, Magyarországon érhető el a kezelés. A bőr sejtjeinek élettartamát akár 10-15 évvel is tudjuk tolni. Plasztikai műtét nélkül hozzuk helyre a sérülések kiváltó okait. Így lesz a bőr fiatal és ragyogó. Hogy is mondjam? Nehéz helyzetben vannak a mai nők, akik a drogériákban és patikákban próbálnak megfelelő krémekhez jutni. Először is azért, mert ráhagyatkoznak az első ott dolgozó véleményére, vagy éppen csak belenéznek a tükörbe, és maguknak megállapítják, hogy zsíros vagy kombinált bőrük van. Ma már nem is bőrtípusok, hanem bőr állapotok léteznek, és azt, amit látnak az arcbőrükön csak egy tünete egy nagyobb problémának - akné, pattanás, pigmentfoltok -, amit egy krém önmagában nem képes eltüntetni véglegesen. Mi az okokat szüntetjük meg. Húsz éves tapasztalattal a hátunk mögött bizton állíthatom, hogy korosztálytól és nemtől függetlenül elégedettek a vendégeink. Létrehoztunk egy olyan termékcsaládot, amely bármilyen problémával felveszi a harcot.

 

harangvölgyi timi promo.jpg

 

- Mindannyian ismerjük a pánikot, amikor a bőrünk nem úgy reagál, ahogyan azt mi elvárnánk tőle. Pattanások jelennek meg, megváltozik - ezek szerint - az állapota. Amikor belép hozzád egy új vendég a szalonba, hogyan kezdesz hozzá a szépítéséhez?

- Először is, senkit nem ringatok illúziókban. Azt szoktam mondani, hogy 50%-ot tudok javítani a bőrén, de a másik 50%-ot magának kell megoldania. Értem ez alatt az étkezést, a sportot, a stressz csökkentését, a belső harmóniát. Ezek nélkül nem működik. Nem kell a krémet, vagy a szalonban dolgozókat szidni csak mert nem használ első alkalommal a kezelés. Senki ne lepődjön meg, ha hosszú évekig egészségtelen ételeket fogyasztott, nem múlnak el röptében a panaszok. Életmód váltást is szoktam javasolni, nem csak kezelést. Mi egy holisztikus szemlélettel közelítünk a bőr problémáihoz. 

- A szépségipar reklámszlogenjei jutnak erről eszembe: Tíz nap alatt lefogyhat, a bőre nyolc nap alatt sugárzóan szép lesz.

- A szépségipar is tehet arról, hogy mindenki azonnal várja a változásokat. Egy kapszula bevételétől még nem fog valaki lefogyni, ahhoz komoly változásokat kell beiktatnia a táplálkozásába. Nem működik tovább az sem, hogy tíz évet fiatalít rajtunk egyetlen arckrém. Ha valaki ténylegesen fiatal szeretne maradni, mi tudunk hozzá olyan segítséget nyújtani, amivel 10-15 évvel kitolhatja sejtek élettartamát. A legegyszerűbb módja a változás lekövetésének, hogy három-öt havonta készítünk egy fotót a vendégeinkről. Általában az elsőhöz képest igen drasztikus eredmények születnek.

- Ha az elmúlt éveket nézzük, kik vannak többségben? Akik pániktól vezérelve keresnek fel, vagy akik tudatosan, valóban megelőzés céljából igénylik a kezeléseket?

- Most már sokkal tudatosabbak az emberek az egészségükkel kapcsolatban, mint régebben. A huszonéves korosztály már a ráncok megelőzésével foglalkozik. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy a környezeti és a tudati rombolás olyan mértékben megnőtt az utóbbi években, hogy szüksége is van a huszonéves bőrnek a folyamatos regenerálódásra, hidratálásra. Sokkal jobb lesz a bőr ellenállása a harmincas-negyvenes éveire valakinek, ha már huszonévesen foglalkozni kezd vele. Ötven évvel ezelőtt még más volt a helyzet. Az a generáció napozott, nem kente magát semmivel, mégis rugalmas és sz ép a bőre. A civilizációs ártalmak, amihez a szépségipar káros anyagai is hozzátartoznak, most csúcsosodik ki igazán.

 

harangvölgyi hydrocare.png

 

- Mennyiben más a ti módszeretek? Hogyan érhető el az örök fiatalság?

- Kérdés, kinek mit jelent fiatalnak maradni? Mi szike nélkül fiatalítunk. Nem állítom azt, hogy minden ránc kisimul, nem is ez a cél. Öregedni nem azt jelenti, hogy ránctalanok maradunk egész életünkben, hanem a bőr fiatalságát, szépségét segítjük, ami ugyanolyan sugárzó lesz, ha egy kis szarkalábbal is társul. Bőrazonos anyagokkal dolgozunk, a bőr saját regenerációs folyamatait támogatjuk. Háromgenerációs családi vállalkozás a miénk, az elmúlt húsz évben a több ezer visszajáró törzsvendégünk olyan tapasztalatokkal láttak el bennünket, amelyek nélkül a technológiánk mit sem érne. A kettő együtt forradalmasítja a jelen és a jövő szépségápolását. Minden anti-aging kezelési módszer megtalálható nálunk, ami a világon létezik. Egyéntől függ, kinek milyen kezelésre van szüksége, és hozzá milyen termékekre, ezért feleslegesnek tartom elkezdeni felsorolni őket. A szinten tartás javasolt persze, nem néhány hetes kúrákról beszélünk. Szeretnénk azt az igényt felkelteni az emberekben, hogy ne csak a ruháikra, kertjükre, autójukra fordítsanak pénzt, hanem a fiatalságuk megőrzésére is, mert az éppen ugyanolyan fontos. 

- Az öregedésgátlás, mint irányzat eredetileg a nőket célozta meg, de mi a helyzet a férfiakkal? Ők mennyire ügyelnek a bőrükre, ha az elmúlt évek tapasztalatait vesszük?

- Az utóbbi öt évben rohamosan megnőtt a férfi vendégeink száma, aminek nagyon örülök. A 35-40 pluszos sikeres vállalkozóknak, magas beosztásban dolgozó férfiaknak a jó megjelenés miatt ugyanúgy foglalkozniuk kell a bőrükkel, a fiatalságukkal, mint a nőknek. Külföldről is iderepülnek egy-egy kezelésre, pénzt nem sajnálva a repülőjegyre. Számomra ez megtisztelő. 

- 2013. Év példaképe díjra jelöltek. Hogyan talált rád a pályázat?

- Egy kedves ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, majd egyre többen kérdezték meg tőlem, nem indulok-e a pályázaton. 40 év alatti vállalkozók jelöltethették magukat, végül zsűri válogatta ki az első 50-et 450 jelentkező közül. A többit már a szavazókra bízzák.

- Mit jelent számodra a példakép kifejezés?

- A példakép egy követhető mintát jelent számomra. Jó esetben a szülő vagy közeli hozzátartozó. Ha a közvetlen környezetben nem talál valaki példaképet, már kicsit nehezebb dolga van, mert sok inger éri manapság az embert. A média világában is lehet példaképeket találni, ezért ez a kezdeményezés talán utat mutathat és fellelkesíthet fiatalokat, akik eddig keresték az utukat. Ebben a pályázatban a vállalkozásommal indultam, mint fiatal, aki talán biztathat és bátoríthat pályakezdőket, hogyan lehet sikerre vinni az álmokat itthon is.

- Ha már 2013-ról beszélgetünk, neked mit adott a tavalyi év?

- Azt hiszem, erre mondják, hogy minden jó, ha a vége jó. A 2013-as év sok szempontból embert próbáló volt, de a végére minden jól sikerült. Az üzleti és lelki nehézségek ellenére rendkívül sikeres évet zártunk. 5 új terméket dobtunk piacra, nyílt Isztambul főutcáján egy Harangvölgyi anti-ageing Institute, megnyílt a Sashegyi kirendeltségünk és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy sikerült egy saját kozmetikai találmányt piacra dobnunk, mely eco és teljesen bio mechanizmust követ.

- És, végezetül, Neked van személyes példaképed?

- Tanulni sok mindenkitől lehet. Mindig keresem azt az emberekben, hogy én vajon mit tanulhatok tőle. Szeretem úgy eltölteni az időt emberekkel, hogy attól a találkozástól több legyek és fejlődjek. A példakép már egy összetettebb fogalom, mert ott számomra az élet számos területén jó mintát kell, hogy mutasson. Feltalálói attitüdje miatt mindenképp megemlíteném Szent-Györgyi Albertet, aki személyes életével és munkásságával is jó mintát hagyott ránk. Amikor a C-vitamint felfedezte,  nem önös érdekekre használta, hanem alázatosan felismerte, hogy erre azonnal szüksége van a világnak és ingyen szétküldte az intézetek között a receptúrát, hogy minél hamarabb életeket mentsen. Az ókorra visszanyúlva pedig Nefretiti csodálatos szépségével és vezetői képességeivel meghatározó fogalommá vált már 3500 éve a sikeres szép nő témakörében. Tovább a szüleimtől, nagyszüleimtől rengeteg jó mintát kaptam, amely a mai sikereimhez hozzájárult nagyban. Köszönöm, hogy tanulhattam tőlük!

Nesze!Livi

(Ha te is példaképnek tekinted Annát, ITT szavazhatsz rá.)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr735746262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása