Nesze!szer

Te is szingli? Én is szingli

2014. január 07.

szingli lány bogi.jpg

Az újévi fogadalom, mint olyan sarkalatos pontja az új esztendő eljövetelének. Betartásuk relatív és általában a szilveszterre, illetve az azt követő néhány napra korlátozódik érvényességük. Aztán valahogy hamar elfelejtődnek, alábbhagy a lendületünk, igyekezetünk megvalósításuk érdekében.

De mit is szoktunk leggyakrabban megfogadni? A listán általában mindig szerepet kap a szerelem, a karrier illetve egyéb fogyással kapcsolatos tervek. Hiszen az újévre vonatkozólag mindig bizakodóak vagyunk, úgy érezzük, most már tényleg az utunkba sodorja a sors az igazit, vagy elérjük a hőn áhított alakot, s ezzel párhuzamosan új szakasz köszönt be az életünkbe. Emlékszünk még azokra a bizonyos „jövőre sokkal kitartóbb leszek” vagy „tényleg elkezdem, megcsinálom, folytatom” kezdetű mondatokra? Minden évben ugyanaz a lemez. Képzeletben emelje fel az a kezét, aki mindig a fogadalmai szerint él, cselekszik az adott esztendőben. Ugye, hogy ugye.

Épp, hogy beköszöntött a 2014 és máris fejest ugranánk egy kapcsolatba, hajszoljuk azt, hiszen csak azért is be akarunk inteni a tavalyi évnek. Na, de hölgyeim. Jöjjön most a pro-kontra listából a kontra, vagyis, hogy miért is várjunk még azzal a bizonyos pasi kereső hadjárattal, miért is ne izzítsuk még radarjainkat, illetve kerüljük el a szórakozóhelyeket ismerkedés céljából. Itt egy összesített lista, hogy mire érdemes inkább koncentrálni, mire is fektessünk egy kicsivel több energiát idén.

Szinglinek lenni szerintünk azért is oké, mert előnyben részesítheted a baráti köröd, társasági életed. Ha te is egy vagy azok közül, akik szeretnek minél több időt inkább velük tölteni és kevesebbet áldozni a megfelelő partner megtalálására, jó helyen jársz. Nem  kötelező úgy érezned, hogy itt az ideje minél több embert bevonni az életedbe, hogy könnyebben megtaláld a nagy Őt (vagy az aktuálisat). Ha itt az idő, úgyis érezni fogod, de ezt ne a társadalom, vagy a környezeted által gyakorolt nyomás miatt erőltesd. Merülj el inkább a meglévő kapcsolataidban, erősítsd a szálakat, hiszen úgyis ők lesznek melletted, ha az a bizonyos szerelem mégsem bontakozna ki. Járj néhány lépéssel előrébb.

Na meg aztán a barátok mellett idén nagyobb feneket keríthetsz annak is, hogy harmóniában légy önmagaddal. Ismerd meg magad tényleg, igazán. Húzd meg, vagy épp told ki a határokat,feszegesd őket. Annyi mindent nem tudsz még magadról. Hová szeretnél idén elutazni? Mit nem valósítottál meg a bakancslistádról? Mit tolsz magad előtt évről-évre? Meg akarsz tanulni főzni? Rajta hát! Rengeteg mindenre képes vagy egyedül is. Igen, tudjuk, hogy párban szebb, de ha nincs épp senki az életedben, meg kell tanulnod magad örülni a pillanatnak. Nosza, hát ürítsd ki szépen a lelki szemetesládád és figyelj befelé! Ne egy jövőbeli kapcsolattól várd a csodát, gondoldcsak át nyugodtan, hogy mi tesz téged boldoggá és tegyél érte. Ha szilárdan állsz a lábadon egyedül, később sokkal könnyebb lesz az igazi társaságában is. Emlékezz: a személyiséged vetületei visszaköszönhetnek az embereken, akiket magad köré választasz, a döntéseken, amelyeket meghozol, de csak is egyedül áshatsz le lelked legmélyebb zugaiba. Csak is egyedül jöhetsz rá arra, hogy ki is vagy valójában, hogy milyen értékeket is képviselsz, hogy hol a helyed a világban.

Sokan elítélik azokat a nőket, akik a karrierjüket helyezik előtérbe egy esetleges párkapcsolat helyett. De miért is teszik? Miért fontosabb a karrier? Egyrészt, mivel abba mindig lehet kapaszkodni, amit már elértél. Azt nem veheti el tőled senki. Na meg, az a helyzet, hogy egy férfi sem lesz képes megadni neked azt, amire igazán vágysz. Nem fog harcolni az álmaidért. Nem és nem. A saját álmaidért csak te tudsz vízre szállni. Ha eljön a vízválasztó pillanat, egyértelmű, hogy a saját céljait helyezi majd előtérbe, nem a tiédet. Az a diploma nem lesz meg, ha te nem izzadsz érte, ahogyan az álom munkát sem dobja egy hímnemű sem az öledbe. Te is jól tudod, hogy minden valamire való nő egyedül éri el a céljait és még véletlenül sem fogadná el valaki segítségét, csak azért, hogy könnyebb legyen. Úgy az igazi, ha megszenvedtünk érte, igaz? Tűzz ki célokat, harcolj értük, vidd sikerre és mindeközben ne feledkezz meg hinni magadban!

További előnyei közé tartozik a szingliségnek az, hogy bármikor bárhová költözhetsz. Nem köt egy bizonyos helyre senki és semmi. Nagylány vagy már ahhoz, hogy ellegyél a családod jelenléte nélkül, így, ha éppen külföldben gondolkozol sem tart vissza semmi. Aki eddig veled volt ezután is melletted fog állni, így csak könnyebben leplezed le azokat az embereket, akik valamilyen érdek miatt tartottak ki idáig. Lehet, hogy épp azzal mozdítod elő a dolgok állását, ha jó messzire rugaszkodsz onnan, ahol most vagy. Ha leegyszerűsíted a dolgokat, amíg egyedül vagy,semmiben nem korlátozhat egy esetleges társ, nincs elszámolási kötelezettséged, vihet a lendület, a hév, cselekedhetsz ösztönből. Nem negatívak szeretnénk lenni, ez valóban így van. Később már meggondoltságra fog inteni a párod, nem arra például, hogy „oké drágám, ugorj csak fejest az ismeretlenbe, én addig itt várok Rád.”

Tovább lehetne csűrni és csavarni a dolgot azzal is, hogy ha egyedül maradsz, nem esel ki a napi rutinodból, nem sérül a szíved, megteremtheted magadnak az anyagi biztonságot, egy a lényeg: alaposan készítsd fel a lelked, mielőtt belevágsz a nagy kalandba. Itt az ideje megvalósítani a legmerészebb álmaidat, hiszen évek múlva már másfajta szerepben fogsz tündökölni. Addig is, ne tartson vissza semmi, jöjjön csak az önmegvalósítás időszaka!

Nesze!Bogi

Ps: A kínaiaknál 2014 a Ló éve. Száguldj vele!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr105740326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása