Nesze!szer

Így rúzsozz ügyesen!

2014. január 05.

rouge nyitó.jpg

Rúzs és szájfény. Két alap darab, amiből mindenkinek akad legalább kettő. Szeretjük őket, mert mindig feldobják a megjelenésünket-ugyan ki venné észre a karikákat a szemed alatt, amikor olyan szépen csillog a szád? Viszont, ha éppen nem vagyunk formában, fenn áll a veszélye, hogy csábos helyett, inkább bohócosan festünk. Ezért végig  is vesszük a legalapvetőbb hibákat, és megpróbáljuk orvosolni őket, azért, hogy a bohócok ott maradjanak, ahová valók. Pontosan. A cirkuszban.

1. Kimentünk a vonalból

Jó az, ha rendszeresen használunk szájkontúr ceruzát, de ez csak akkor szép, ha a vonal szinte egybeolvad az ajkunk körvonalával, és nem úgy néz ki, mintha az ötéves énünk kanyarított volna oda egy rajzot. A megoldás: a cerkán kívül használj szájfényhez való ecsetet is, amivel felviszed a színt, előbbivel pedig megrajzolhatod a külső körvonalat.

 

rúzs és bőr.jpg

 

2. Rossz árnyalatot választunk

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz, ugyanis, nincs olyan, hogy rossz árnyalat, viszont nem minden árnyalat passzol mindenkihez. Kiválasztás előtt érdemes figyelembe venni a bőrtónusunkat, a szemünk, vagy akár a hajunk színét is. (A második képen némi segítség a színhez!)

3. Sötét kontúr

Rég elmúltak már a 90-es évek, egyáltalán nem szexi, ha a szánk körvonalát sötétebb árnyalattal emeljük ki, mint amilyen rúzst viselünk.

4. Rúzslenyomat a fogunkon

Elég egy aprócska figyelmetlenség, és könnyen úgy nézhetünk ki, mint aki színes cukorkával mosott fogat. Elkerülni viszont sokkal egyszerűbb: az első réteg felvitele után a felesleget itassuk fel egy papír zsepivel, a következőnél pedig az ujjunkkal oszlassuk el egyenletesen.

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr825731433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása