Nesze!szer

Utolsó napos Nesze

2013. december 30.

hálásssss.jpg

Elszaladt. 2013-nak hívták. Neked milyen volt? És tartasz összegzést ma? Mert ugye nem tesz az rosszat az ember lelkének. Például. Lenne egy javaslatunk. Már, ha lehet... Bármilyenre is sikerült ez az év, a legfontosabb: légy hálás érte. Ez is a te éved volt. Tanultál, fejlődtél sokat, az biztos. Ma ülj le, csendesedj el kicsit és gondolkod végig, mennyi minden történt is veled a 365 nap alatt. Vegyél elő egy papírt és írj egy listát. Mindazokról a dolgokról amelyekért hálás lehetsz. Akár ebben az esztendőben, akár úgy egyáltalán. Hálás lehetsz az egészségedért, a barátaidért, a családodért, a sok mosolyért. Hálás lehetsz azért, mert esetleg szépen énekelsz, jól dobolsz, kiváló a stílusérzéked, olyan humorod van, hogy még a kacagó gerlék is megirigyelhetik, kiválóan sportolsz, van minden áldott nap hajnalban erőd felkelni és elmenni dolgozni, vagy a suliba, edzésre, gyűröd az angolt, a spanyolt, vigyázol a tesódra, te vagy a legjobb munkaerő a munkahelyeden, vagy olyan isteni a Rákóczi túrósod, hogy Benke Laci bácsi sírva könyörögne érte, ha csak egy morzsányi is jutna neki belőle. És hálás lehetsz, mert megtaláltad a szerelmet, vagy olyan új barátra leltél, aki tényleg barát és nem csak a facebookon lehet közös képen csücsöríteni vele. Hálás lehetsz, mert idén volt időd, erőd, pénzed, akaratod, hogy segíts másoknak, jótékonykodjál, vagy odafigyeljél arra, akire más talán nem. És hálás lehetsz az értékes emberekért,  akik újként jöttek az életedbe. Mert a hasonló hasonlót vonz ugye.

Értékes vagy. Ezt hiidd el magadról mindenképpen. Most lezársz egy évet és kezdesz egy újat. De csak úgy mehetsz át tiszta szívvel és várakozással telve, ha tudod, hogy mi mindent kaptál 2013-tól. Mert ajándék volt ez az év, nem más. Kérdés, te hogy fogadtad. Tudod, hogy a jelzőket mindig te teszed a történések elé. És nincs jó vagy rossz esemény. Csak tapasztalás van. Olyan valami, amire szükség volt az utadon. Mert minden csak előre visz téged. Egyre több és több leszel. Nyitottabb szívvel, szebb gondolatokkal és nagyobb elfogadással. Ne várd, hogy egy pasi igazán epekedjen érted, komoly kapcsolatra vágyjon veled, ha állandóan olyan képeket postolsz magadról, ahol a vörös rúzs és a köldökig érő dekoltázs dominál. Értékes vagy. De csak akkor, ha te is annak érzed magad. Ne felhívni akard magadra a figyelmet, inkább légy olyan, akire felfigyelnek. Ha van egy vágyad, akkor pedig indulj el felé, mert a vágy nem fog közelebb érni, az csak egy olyan energiahalmaz, ami azt érzi, az ő ideje még nem jött el. Lépni csak te tudsz, más nem rakosgatja helyetted a lábaidat egyik évben sem. Légy kitartó, megértő, segítőkész, de törődj a lelkeddel. Mert az a legnagyobb kincsed! És a szívedben lévő rózsáért is felelős vagy, hisz te locsolgatod "Kishercegként." Ha pedig nem táplálod jó és szép gondolatokkal, elszárad... csak a tüskéi maradnak, amelyek belülről szúrnak és rágnak téged.

Szép és értékes éved volt. Ezt mi tudjuk. A világ  a te tükörképed, ezt is már sokszor mondtuk neked. Ami körülötted van, azt te teremtetted. Biztos te is találkoztál akadályokkal, nehezítéssel, szomorú dolgokkal ebben az évben. Ne söpörd a szőnyeg alá ezeket. Ezek a történések is mind a te részeid már, valamiért te hívtad életre őket. Köszönd meg, hogy jöttek és segítettek, segítenek most is az utadon téged! 

Nekünk is van ám hála listánk! Mi, akik a Nesze!szert készítjük, azért vagyunk hálásak, mert vagy nekünk és olvasol bennünket. Hálásak vagyunk a lojalitásotokért, a sok szeretetért, a kommentekért, a küldött családi képekért, receptekért és azért, mert ez a blog egy kicsit máshogy gondolkodó, érzelmekkel, mélyebb gondolatokkal teli felület lehet, amit mi napról-napra megtölthetünk nektek. Ti pedig visszajelzitek, hogy igen, van igény a tanácsokra, a segítő szavakra, a reggeli üzenetekre, vagy a mókás mondatokra. Ez pedig mosolyogtatja a szívünket. 

És most elő azzal a papírral, adjatok, adjál hálát 2013-nak, érezned kell, hogy mennyi energiával tölt fel mindez! És jöjjön, aminek jönnie kell.

Mi előre örülünk az új esztendő minden történésének! 

Boldog és hálás 2014-et nektek, neked!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr175717727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása