Nesze!szer

Téli rege a körmökről

2013. november 26.

téli kezek2.jpg



Úgy tűnik idén sem ússzuk meg a telet és a rossz időt. Igyekeztem ma a lehető legmegfelelőbben felöltözni, de a kesztyűt még nem túrtam elő a helyéről. Ennek az lett a következménye, hogy mire beértem a szalonba, szétfagyott a kezem és szépen ki is száradt. Persze, beérve ápoló olajjal és kézkrémmel orvosoltam a helyzetet. Na, de nem mindenki veszi az irányt körmös szalonba, így íme néhány tanács a következő időszakra kézápolás terén. Ne csak otthon legyen kézkrémünk, bőrápoló olajunk, vigyünk a munkahelyünkre, tegyünk a táskánkba vagy  a kocsiba. Rendszeresítsünk egy bőrvágó ollót az előbb említett helyekre. A kiszáradt bőrön sokszor pici kiálló bőröcskék keserítik meg napjainkat. Nem rágcsáljuk, nem tépkedjük nem próbáljuk meg irodai ollóval levágni! Vágásnál legyünk körültekintőek, szépen fektessük rá az adott területre az ollót és nyisszantsuk le azt a fránya bőröcskét. Ollón csak abban az esetben osztozkodjunk kollégákkal kolléganőkkel, ha az eszköz fertőtlenítését biztosítani tudjuk.

Nézzük meg, milyen krémet veszünk le a polcról. Bőrvédőt akkor használjunk, ha a szabadba megyünk vagy előre láthatólag sokat fogunk kezet mosni. Bőrápolót pedig a már kiszáradt bőr visszatáplálására vegyünk. Ha az időjárástól függetlenül extrém száraz valakinek a bőre, forduljon orvoshoz. Ha kis mértékű a probléma igyunk sok vizet, ha azonban krónikusan száraz a bőrünk az lehet ekcéma, allergia, vagy akár pajzsmirigy eltérés a szervezetben.

Szokták mondani a lányok " nem kezdem el krémezni mert annál szárazabb lesz", ez abban az esetben nem fog előfordulni ha nem mértéktelenül , unalom űzésként és leginkább indokolatlanul krémezgetünk. Az a bőr, aminek utánpótlásra van szüksége hálás lesz az odafigyelésre. És ugye egy nő kezén látszik meg legelőször a kora, ezt sose feledjük el...

(Ha bejelentkeznél Brigi körömszalonjába, ITT meglesheted a munkahelyét!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr485655096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása